Πώς μπόρεσε να ξεχάσει το μόλις 5μιση μηνών κοριτσάκι του μέσα σε αυτό το αυτοκίνητο, για τουλάχιστον 8 ώρες. Κι εκείνο να σβήσει αβοήθητο δεμένο στο παιδικό καθισματάκι του. Πίσω από αυτά τα φιμέ τζάμια.

Μόνο εκείνος γνωρίζει. Και την Παρασκευή θα κληθεί να δώσει την απάντηση στις δικαστικές αρχές, που του άσκησαν ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

«Έφυγε μια ψυχή και μαζί με αυτή και άλλες δύο, του πατέρα και της μητέρας. Να μη συμβεί σε κανέναν. Θα ήθελε να είχε φύγει αυτός και όχι το παιδί του», ανέφερε ο Δημήτρης Λαμπράκης, δικηγόρος 37χρονου πατέρα .

Οι γιατροί ζήτησαν ο 37χρονος να επιστρέψει στο νοσοκομείο και να κρατηθεί εκεί ως την απολογία του, εξαιτίας της άσχημης ψυχολογικής του κατάστασης, για να βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση.

Το χρονικό του δράματος  

Το πρωί της Τρίτης, ο πατέρας ξεκίνησε από το σπίτι του, πήρε το μωρό μαζί του, με σκοπό να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Στο δρόμο δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τη δουλειά του. Τον ενημέρωναν ότι έπρεπε να φύγει άμεσα για τη Λευκάδα. Μόλις είχε φτάσει έξω από την υπηρεσία του.

Σε αυτόν εδώ το δρόμο ο 37χρονος πάρκαρε το αυτοκίνητο του, βγήκε το κλείδωσε και πήγε στη δουλειά του. Έχοντας αφήσει όμως μέσα το 5,5 μηνών βρέφος του.

Ο 37χρονος, άλλαξε αυτοκίνητα, πήρε το υπηρεσιακό του όχημα και μαζί με συναδέλφους του, ξεκίνησε από την Άρτα για τη Λευκάδα. Μια διαδρομή μιας ώρας και 20 λεπτών. Χωρίς ποτέ να του περνά από τον νου του το παιδί του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 37χρονος πατέρας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής για τη Λευκάδα, συζητούσε με τους συναδέλφους του για την οικογένειά του, αναφέροντας το κοριτσάκι του. Ούτε τότε όμως, φαίνεται ότι του πέρασε από το μυαλό ότι το είχε ξεχάσει στο αυτοκίνητο.

Οι ώρες περνούσαν. Και το μωρό, βρισκόταν μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο. Σε αυτόν εδώ τον δρόμο. Έναν δρόμο από τον οποίο περνά κόσμος. Αυτοκίνητα. Έχει τριγύρω μαγαζιά. Κι όμως. Κανένας δεν κατάλαβε, δεν άκουσε το παραμικρό.

«Δεν κατάλαβε ποτέ τίποτα κανένας», ανέφερε κάτοικος.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας 

Είχε πάει πλέον μεσημέρι. Η μητέρα του παιδιού, όπως κάθε μέρα, πήγε να παραλάβει το παιδί από τον βρεφονηπιακό σταθμό. Οι δασκάλες όμως, την ενημέρωσαν, ότι το παιδί δεν ήταν εκεί. Δεν το είχε φέρει ο πατέρας του το πρωί. Κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί.

Η μητέρα τηλεφώνησε στον άντρα της και τον ρώτησε πού είναι το παιδί. Μόνο τότε ήταν που ο 37χρονος συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει το ίδιο του το παιδί από τις 7 το πρωί μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο και έτρεξαν και οι δύο να το βρουν.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν τραγικές. Το ζευγάρι πήγε στο αυτοκίνητο και βρήκε το κοριτσάκι αναίσθητο. Το άρπαξαν στην αγκαλιά τους, μπήκαν ξανά στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και έφτασαν στο νοσοκομείο.

Ο Γιάννης Καρβέλης, διοικητής 6ης ΥΠΕ δήλωσε: «Γύρω στις 2:55 το μεσημέρι, έφτασε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας ένα νεαρό ζευγάρι με το βρέφος, το οποίο ουσιαστικά ήταν νεκρό. Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους γιατρούς του νοσοκομείου προκειμένου να ανανήψει το βρέφος αλλά κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο».

Κι ύστερα, ο απόλυτος θρήνος. Με τους συγγενείς του ζευγαριού να καταφθάνουν ο ένας μετά τον άλλο στο νοσοκομείο, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν το κακό που είχε συμβεί. Και τα μέλη της οικογένειας της μητέρας, εξαγριωμένους, να θέλουν να λιντσάρουν τον πατέρα…

«Υπήρξε, θα έλεγα, μία ψυχολογική κατάρρευση των γονιών, τόσο της μητέρας όσο και του πατέρα, με αποτέλεσμα να χρειαστούν ψυχιατρικής και ψυχολογικής υποστήριξης… Ο πατέρας του βρέφους είναι σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου φρουρούμενος σύμφωνα με παραγγελία του κ. Εισαγγελέα. Επίσης και η μητέρα είναι σε κατάλληλο χώρο, διαμορφωμένο, στο νοσοκομείο», λέει ο Γιάννης Καρβέλης, διοικητής 6ης ΥΠΕ.

Ο πατέρας και η μητέρα παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε ξεχωριστούς χώρους στο νοσοκομείο της Άρτας, υπό τη συνεχή παρακολούθηση ψυχολόγων, καθώς και οι δύο κατέρρευσαν μόλις συνειδητοποίησαν το τραγικό τέλος του μωρού τους.

Αργά το απόγευμα, αστυνομικοί με γερανό, πήγαν στο σημείο που είχε αφήσει το πρωί το αυτοκίνητό του ο 37χρονος και το μετέφεραν στην αστυνομική διεύθυνση.

«Δεν καταλάβαμε τίποτα. Είδαμε μόνο να σηκώνουν το αυτοκίνητο», αναφέρει ο ιδιοκτήτης καταστήματος.

Το βρέφος, μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Ιωαννίνων, προκειμένου να διεκρινιστούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν το 5μιση μηνών κοριτσάκι στον θάνατο.

Τα πρώτα λόγια του πατέρα μετά την τραγωδία

Ο 37χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αφού το 5μιση μηνών βρέφους ξεψύχησε αφού ο πατέρας του το «ξέχασε», όπως ισχυρίζεται, για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο πατέρας είναι συντεντριμένος και μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους δε ζει.

Ο συνήγορος του είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να «μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση και μακάρι να είχε φύγει ο ίδιος και όχι το παιδί του».

Στον 37χρονο ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου και θα κρατηθεί έως την Παρασκευή που θα απολογηθεί.

Σε πολυσύχναστο δρόμο είχε παρκάρει ο 37χρονος

Ο 37χρονος όπως φαίνεται είχε παρκάρει σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στο σημείο που παρκάρει κάθε μέρα.

Το αυτοκίνητο του άνδρα έχει φιμέ τζάμια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να  δει κανείς εάν υπήρχε κάποιος μέσα στο όχημα.


Πηγή