Συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς έξω από το δικαστικό μέγαρο της Άρτας έχουν συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθούν στον τραγικό πατέρα.

«Κωστάκη! Βάστα. Βάστα, είμαστε εδώ όλοι. Σε περιμένουμε στη δουλειά».

Ο 37χρονος μόλις έχει αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Ο πατέρας του νεκρού βρέφους δεν ήταν σε θέση να μιλήσει και απολογήθηκε με γραπτό υπόμνημα. Του είναι αδύνατο να δεχτεί ότι από τη δική του αμέλεια, το δικό του λάθος, έφυγε τόσο άδικα και αναπάντεχα το 5,5 μηνών κοριτσάκι του.

Ο 37χρονος τραγικός πατέρας μέσα στη δικαστική αίθουσα δε σταμάτησε να κλαίει. Τα μέλη της οικογένειας του προσπαθούσαν να του δώσουν κουράγιο. Το βάρος της απώλειας του παιδιού του ασήκωτο.

«Θα ήθελα να μη ζω. Αισθάνομαι άχρηστος. Θα ήθελα να έχω πεθάνει εγώ και όχι το κοριτσάκι μου», ανέφερε ο 37χρονος πατέρας.

«Σταμάτησε το μυαλό του…»

Δίπλα στο σημείο που ο πατέρας άφησε κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο για ώρες το απροστάτευτο παιδί, μερικά λουλούδια, κεράκια, ένα λούτρινο αρκουδάκι και ένα σημείωμα.

«Καλό ταξίδι αγγελούδι μου…».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορουμένου, ο πατέρας την ημέρα που πήγαινε την μικρή στο σταθμό, έχασε την επίγνωση της υπάρξεως του παιδιού του.

«Εκείνη τη στιγμή σταμάτησε το μυαλό του, σταμάτησε η μνήμη του να λειτουργεί, πήρε τον καφέ του, πλήρωσε τον καφέ της συζύγου του να περάσει μετά να τον πάρει και αντί να κάνει αριστερά να πάει στο βρεφικό σταθμό έκανε δεξιά και πήγε στην δουλειά. Από εκεί έφυγε πήγε στην δουλειά του».

Μία απόφαση που άλλαξε τα πάντα, ώρες μετά όταν του τηλεφώνησε η σύζυγος του αναζητώντας το παιδί, ήταν πλέον πολύ αργά.

«Αυτός πίστευε ακόμη ότι το παιδί είναι στο παιδικό σταθμό», δήλωσε ο δικηγόρος του 37χρονου πατέρα.

«Αν δε δεχόταν το τηλεφώνημα της μάνας, θα τελείωνε το ωράριο του και προφανώς θα περίμενε να πάει σπίτι να βρει το παιδί», ανέφερε συνάδελφος του 37χρονου πατέρα.

 «Δεν το ήθελε, δεν το ήθελε…»

Σύμφωνα με οικογενειακή φίλη του ζευγαριού που μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η 27χρονη μητέρα προσπαθεί να διαχειριστεί την οδύνη της και την ίδια ώρα να στηρίξει τον σύζυγο της.

«Φώναζε συνέχεια ότι ο άντρας της δεν το ήθελε. Δεν το ήθελε, δεν το ήθελε. Ερχόταν από τη δουλειά συνέχεια με δώρα για το μωρό. Το μόνο που θέλει είναι να βγει από το νοσοκομείο να πάει να τον βρει. Είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν σκέφτεται μόνο τον χαμό του παιδιού της αλλά και του συζύγου της».

Όλοι μιλούν για ένα δεμένο ζευγάρι και έναν στοργικό πατέρα που υπεραγαπούσε την κόρη του.

«Ένας υποδειγματικός μπαμπάς, δεν έχω δει πραγματικά κανένα τέτοιο μπαμπά πουθενά», σχολίασε συνάδελφος του ζευγαριού.

Αύριο το μεσημέρι οι δύο γονείς, ο ένας δίπλα στον άλλο θα αποχαιρετήσουν το μικρό τους κοριτσάκι στον ιερό ναό παμμεγίστων ταξιαρχών στην Άρτα.


Πηγή