Ζητούν απόδοση ποινικών ευθυνών

Την απόδοση ποινικών ευθυνών ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, με μήνυση που κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

Η μήνυση στρέφεται κατά 17 πολιτικών και μη προσώπων και κατά παντός υπευθύνου.

Στο στόχαστρο των συγγενών μπήκαν:

– Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,

– Οι πρώην και νυν υπουργοί Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, Χρήστος Σπίρτζης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Γιώργος Γεραπετρίτης,

– Οι πρώην και νυν υφυπουργοί Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Μαυραγάνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Καραγιάννης,

– Οι γενικοί γραμματείς Μεταφορών και Υποδομών και οι διοικήσεις του ΟΣΕ, της Hellenic Train και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

«Ήρθαμε εδώ να κατονομάσουμε τους υπαίτιους του εγκλήματος των Τεμπών και όχι μόνο, οι οποίοι είναι και εκλεγμένοι και διορισμένοι και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος συγγενών θυμάτων και σύζυγος θύματος

Ευθύνες 15ετιας

Με τη μήνυσή τους οι συγγενείς των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας ζητούν τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών στην υπόθεση σε βάθος 15ετίας.

«Ογδόντα ημέρες μετά την αδιανόητη τραγωδία που μας στέρησε τους πολυαγαπημένους μας και σημάδεψε ανεξίτηλα τις ζωές μας και καθώς απομένει λιγότερο από μία εβδομάδα από τις εθνικές εκλογές δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, όπως όλα τα στυγερά εγκλήματα, έτσι κι αυτό έχει τους ενόχους του οι οποίοι αδιανόητα ανενόχλητοι κατέρχονται υποψήφιοι διεκδικώντας να επανεκλεγούν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.

Οι συγγενείς των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη καταγγέλλουν τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος παρά το γεγονός όπως λένε χαρακτηριστικά ότι αποδείχθηκε ακατάλληλος, αποτολμά να είναι και πάλι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

Στη μήνυση γίνεται λόγος για χρόνιες καθυστερήσεις σε έργα υποδομής και ασφάλειας που οδήγησαν στην τραγωδία.


Πηγή