Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτού καν ανοίξει και επίσημα η νέα προεκλογική περίοδος άρχισε τις περιοδείες του στο δρόμο προς την επιδιωκόμενη αυτοδυναμία για τη ΝΔ. Πρώτος σταθμός ήταν το Μοσχάτο.

«Χαιρετούμε όλους τους εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές, όλοι μαζί. Εδώ πετύχαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στο δρόμο κι εσείς από πίσω».

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μια μαραθώνια συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου και του πολιτικού σχεδιασμού αποφάσισε να ανανεώσει την εικόνα του κόμματος στα μέσα ενημέρωσης με συγκεκριμένα πρόσωπα που θα αναλάβουν να επικοινωνήσουν στα μέσα ενημέρωσης την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και να  συγκροτήσει νέα εκλογική επιτροπή.

«Θα έχουμε μια σημαντική μετατόπιση του αποτελέσματος μια σημαντική διόρθωση και αυτό θα οφείλεται κυρίως στη δική μας προσπάθεια να αποκαταστήσουμε σχέσεις με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που σπάσαμε την προηγούμενη περίοδο», δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Με την αυτοδυναμία να είναι το επίδικο της κάλπης της 25ης Ιουνίου ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι αν αυτή δεν επιτευχθεί θα οδηγηθούμε και σε τρίτες κάλπες.

«Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία που αυτό είναι το βασικό επίδικο πάμε τρίτες κάλπες υποχρεωτικά», είπε ο Μάκης Βορίδης.

«Πλέον ιδίως μετά το αποτέλεσμα δεν υπάρχει ούτε περιθώριο ούτε πιθανότητα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ», Δημήτρης Μάντζος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης αφήνοντας εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας επέλεξε την έδρα της Φθιώτιδας.


Πηγή