Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η διαδικασία ανασύνταξης στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει πράξη την δέσμευση του στην Κεντρική Επιτροπή για αλλαγή της εικόνας του κόμματος.

Η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε τη νέα Εκλογική Επιτροπή, η οποία θα σηκώσει το βάρος της προώθησης των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, και στην οποία συναντά κανείς ονόματα έκπληξη.

Αποτελούμενη από υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, από μέλη του think tank του Αλέξη Τσίπρα και από πολιτικά στελέχη της νεότερης γενιάς, η νέα Εκλογική Επιτροπή -σύμφωνα με την Κουμουνδούρου- συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια, την πολιτική εμπειρία και την απαιτούμενη φρεσκάδα και ανανέωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα καζάνι που βράζει, καθώς υπάρχουν πολλά στελέχη που τηρούν στάση αναμονής μέχρι τις εκλογές της 25 Ιουνίου.

Όπως φαίνεται ο πρόεδρος του κόμματος έχει να επικοινωνήσει με πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια κι αυτό επειδή δεν του ήταν αρεστές κάποιες τοποθετήσεις τους στο συνέδριο που έγινε το 2022.

Οι πληροφορίες θέλουν να είναι πρόσωπα που είχαν θητεύσει στο παρελθόν και σε υπουργικές θέσεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ αφορά τον Νίκο Μαρατζίδη, οποίο είναι υπεύθυνος για την προεκλογική καμπάνια του κόμματος κι έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς κατά το παρελθόν είχε ασκήσει κριτική στο κόμμα για την πολιτική που ακολούθησε το 2014 .

«Έκλεισε την ομπρέλα» ο Τσίπρας – Αίσθηση προκαλούν οι επιλογές Τσίπρα για την νέα εκλογική επιτροπή


Πηγή