Ένα ακόμη σοκαριστικό δυστύχημα με μια παράσυρση πεζού έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Νίκαια.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα προσπαθούσε να περάσει τον δρόμο, ενώ στο σημείο δεν υπάρχει διάβαση πεζών, ούτε κάποιο φανάρι.

Ένα αυτοκίνητο την προσπερνά, το δεύτερο όμως την χτυπά και την εκτοξεύει μέτρα μακριά.

Μόλις χθες ένα τρίχρονο κοριτσάκι παρασύρθηκε από μηχανάκι στη λεωφόρο Κηφισίας. Το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων.

«Το παιδάκι μου δεν πήγε χθες στον παιδικό σταθμό λόγω κρούσματος κορωνοϊού, έτσι η κυρία που την φροντίζει θα την πήγαινε στην παιδική χαρά, βόλτα. Δεν ξέρω πως έγινε το τροχαίο. Το μόνο που θέλω είναι να ζήσει το κοριτσάκι μου. Οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν», είπε η μητέρα του κοριτσιού.

«Τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας σοκάρουν, από την αρχή του έτους έως και την 1η Ιουνίου είχαμε 655 ατυχήματα που αφορούν παρασύρσεις πεζών, με 740 θύματα και 38 νεκρούς, ενώ για το ίδιο διάστημα του 2022 για το πρώτο εξάμηνο είχαμε 603 ατυχήματα που αφορούν παρασύρσεις πεζών με 773 θύματα και 33 νεκρούς».

«Κάποιοι προσέχουν και κάποιοι δεν προσέχουν. Δηλαδή μπορώ εγώ να οδηγώ και να δω κάποιον να πετάγεται ξαφνικά».

Χάος στους δρόμους της πόλης

Το φανάρι στην οδό Σταδίου γίνεται από πορτοκαλί κόκκινο και εκείνη την στιγμή περνάει ένα σχολικό λεωφορείο.

Στην απέναντι γωνία, δύο πεζοί διασχίζουν αντίθετα τον δρόμο με αδιαφορώντας για το φανάρι.

Δύο περιστατικά παρανομίας μέσα σε 5 λεπτά και σε ακτίνα 50 μέτρων στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας.

«Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι έχουμε και τα τηλέφωνα πλέον τα ακουστικά στους νέους ανθρώπους είτε μεγάλα είτε μικρά είτε Bluetooth γενικότερα το μυαλό μας ταξιδεύει αλλού ενώ θα έπρεπε να είναι προσηλωμένο 100% στη μετακίνηση μας», είπε ο Ιαβέρης.

Σύμφωνα με την ΕΕ το 20% των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στα τροχαία είναι πεζοί, ενώ με βάση τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας η ηλικιακή ομάδα που πλήττεται περισσότερο από τα τροχαία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι οι νέοι μεταξύ 15 και 29 ετών, με σημαντικότερη αιτία να είναι αυτή της απόσπασης προσοχής.


Πηγή