Ο ίδιος, συγκινεί με τα λεγόμενά του και είναι αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους για να μάθει την αλήθεια.

«Το περιβάλλον δεν ήταν καλό»

«Υπήρχε ένα περιβάλλον όχι καλό στο σπίτι. Με έπαιρνε τηλέφωνο ο γαμπρός μου μήνα παρά μήνα να μου εκφράσει τα παράπονά του. Μου έλεγε ‘έλα παρ’ την, θα την σκοτώσω, δεν μπορώ άλλο’. Και αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες.

»Έπαιρναν τηλέφωνο και πολλές φορές δεν το σήκωνα γιατί δεν ήθελα να ακούσω τα ίδια και τα ίδια χαζά. Να θέλεις να βοηθήσεις και να μην μπορείς. Δεν πίστεψα ποτέ όμως ότι ο γαμπρός μου είναι τόσο κακός και πως θα μπορούσε να φτάσει στο σημείο να κάνει κάτι τέτοιο. Μπορεί να ήταν απότομος, να ήταν νευρικός, δεν ήταν όμως κακός, με την έννοια να έχει την κακία μέσα του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πασχάλης Βαλσαμίδης.

«Έτσι προέκυψε το σενάριο με το κριάρι»

Ο ίδιος μίλησε και για το πώς προέκυψε το σενάριο με το κριάρι στη θέση του… δολοφόνου.

«Τον κάλεσε η αστυνομία για ανάκριση και μετά από λίγο με πήραν από το γραφείο τελετών πως το ίδιο απόγευμα θα γινόταν η ταφή της, καθώς είχαν τελειώσει οι διαδικασίες. Πήγαμε στο νεκροταφείο του Ποδοχωρίου και εκεί είδα τα ανίψια της συντετριμμένα. Ο ένας από τους δύο, ο Αιμίλιος, μου ανέφερε το ενδεχόμενο να ευθύνεται το κριάρι για ό,τι συνέβη στη Μάλαμα.

»Δεν ξέρω πώς πήγε το μυαλό του εκεί. Το βράδυ με παίρνει ο Αντώνης τηλέφωνο, ο άλλος της ανιψιός, και μου λέει ‘δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό στον θείο και τον άφησαν ελεύθερο’. Και του είπα ‘Αντώνη εύχομαι να μην είναι ο Κώστας, γιατί αυτό θα είναι το καλύτερο για όλους μας’. Και άρχισε να βγαίνει το σενάριο ότι ενδεχομένως το κριάρι να χτύπησε την αδελφή μου και να της επέφερε αυτά τα θανατηφόρα χτυπήματα», αναφέρει.

«Σε επικοινωνία που είχα με τον ιατροδικαστή, μου είπε πως υπάρχει σαν ένα πιθανό σενάριο το κριάρι, χωρίς ωστόσο να αποκλείει την περίπτωση της ανθρωποκτονίας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες και η Ασφάλεια θα κάνουν τη δουλειά τους. Θα δούμε τα πορίσματα και από εκεί και πέρα εάν δεν πειστούμε, εγώ προσωπικά θα το ψάξω και θα ορίσω κάποιον πραγματογνώμονα», κατέληξε.


Πηγή