Στα «μαχαίρια» Μητσοτάκης – Τσίπρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο επιμένει στις κατηγορίες ότι οι δύο μουσουλμάνοι υποψήφιοι βουλευτές Ροδόπης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ, έκαναν προεκλογική εκστρατεία με τις πλάτες του τουρκικού προξενείου, αλλά όπως αποκάλυψε σήμερα, είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές υπηρεσιακά. Τον κ. Φερχάτ και τον κ. Ζεϊμπέκ μην το βάλεις στα ψηφοδέλτια. Αυτό ήταν το μήνυμα το οποίο σαφώς περάσαμε στον κ. Τσίπρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για κυπατζίδικες και εθνικά επικίνδυνες πρακτικές της ΝΔ.

«Αυτές οι κυπατζίδικες λογικές με βρίσκουν αντίθετο και επαναλαμβάνω ότι είναι επικίνδυνες. Για 10.000 ψήφους στη Ροδόπη, δημιουργεί ένα ζήτημα διχασμού στην τοπική κοινωνία και θυμίζει παλαιότερες εποχές, που έθεταν τη μουσουλμανική μειονότητα σε πολιορκητικό κλοιό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε δημοσιεύματα για αποστολή μαζικών SMS στη Ροδόπη υπέρ των δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, τη μοναδική περιφερειακή ενότητα στον εκλογικό χάρτη που δεν έγινε μπλε.

Μάλιστα, τα μηνύματα αυτά φέρονται να έγραφαν «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο…».

«Να βγουν ξεκάθαρα οι δύο και να πουν ότι εμείς εκφράζουμε και εκπροσωπούμε τη μουσουλμανική μειονότητα και να κόψουν κάθε δεσμό με το προξενείο».

Η Κουμουνδούρου επιμένει να κατηγορεί τη ΝΔ για εργαλειοποίηση της ΕΥΠ στην προεκλογική εκστρατεία της.

«Ήταν ο πρωθυπουργός που έβαλε την ΕΥΠ να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς του αντιπάλους, δε θα την έβαζε να του φτιάξει ένα βολικό προεκλογικό αφήγημα; Αυτός ο δρόμος όμως είναι εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός», είπαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ να απαντά:

«Δε μας ενδιαφέρει ποιο κόμμα ψηφίζεται στη Ροδόπη. Αρκεί να μην εκπροσωπεί την ‘τουρκική’ μειονότητα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή κι ο ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε».

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση

Σφοδρά πυρά όμως εξαπολύονται και κατά της Ντόρας Μπακογιάννη από τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το βίντεο από την επίσκεψή της σε χωριό της Ροδόπης και για το μήνυμα που θέλησε να τους περάσει για λογαριασμό της ΝΔ ενόψει των δεύτερων εκλογών.

«49 χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ’ όλα τα κόμματα. Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα; Καταλάβαμε όλοι τι έγινε. Όταν πήγε η κ. Μπακογιάννη πάνω και τους απείλησε: ‘Αν δεν ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία, θα περάσετε δύσκολα’ τους είπε».

Η Ντόρα Μπακογιάννη επικαλέστηκε τη μακροχρόνια σχέση με τη μειονότητα και  αρνήθηκε τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί εκβιασμού των μουσουλμάνων ψηφοφόρων.

«Αυτό το οποίο πήγα και τους είπα είναι ότι χρειάζεται αυτή η σχέση εμπιστοσύνης με τη ΝΔ να αποδειχθεί και στην κάλπη. Το μήνυμα ήταν πάρα πολύ σαφές. Δεν ήταν κάτι το οποίο κρύψαμε. Ότι θέλουμε τη δύναμη και την εμπιστοσύνη της μειονότητας για να συνεχίσουμε».

«Άκουσα σε ένα βίντεο την κ. Μπακογιάννη να μιλά σε Έλληνες πολίτες με τον παλαιοκομματικό πελατειακό λόγο του ’60. Αλλά, από την άλλη, και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μας πουν πως ανέχονται στελέχη τους να μιλούν για ‘τούρκικη’ μειονότητα στην Θράκη και, επιπλέον, να απαντήσουν γιατί δεν ψήφισαν τον νόμο για την εκλογή Μουφτή πέρυσι το καλοκαίρι», είπε από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν στα τέλη Ιουνίου αν εκλεγεί πρωθυπουργός και μεταξύ άλλων διαμήνυσε στην Άγκυρα ότι δε θα δεχτεί την εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία.


Πηγή