Λεπτό προς λεπτό παρακολουθούν την αυτοκινητοπομπή του Ντόναλντ Τραμπ όλα τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα στο δρόμο προς το δικαστήριο του Μαϊάμι.

Είναι η πρώτη φορά που απαγγέλλονται κατηγορίες από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ για απόκρυψη απόρρητων εγγράφων σε πρόσωπο που υπηρέτησε στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πέρασε κανονικά και τη διαδικασία σύλληψης καθώς οι αρχές του πήραν αποτυπώματα.

Οπαδοί και επικριτές του είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο.

Δε έλειψαν οι στιγμές έντασης, αλλά και οι συλλήψεις.

Ο Τραμπ και οι οπαδοί του είναι ειδικοί στο να κάνουν σόου μπροστά στις κάμερες. Οι κάμερες, όμως, σταμάτησαν έξω από το δικαστήριο, στο οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Ο σκιτσογράφος δείχνει τον Τραμπ σοβαρό, επί 45 λεπτά να ακούει το μακρύ κατηγορητήριο χωρίς να λέει λέξη.

Στις 37 κατηγορίες, περιλαμβάνονται συνωμοσία, παρεμπόδιση δικαιοσύνης και κατοχή απόρρητων εγγράφων.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες που δείχνουν τα απόρρητα έγγραφα κρυμμένα- μεταξύ άλλων- σε μία από τις τουαλέτες της βίλας του στο Μαραλάγκο.

Στην συνέχεια αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν κρίθηκε ύποπτος φυγής.

Σε μία ακόμα επικοινωνιακή κίνηση εντ.υπωσιασμού ο Τραμπ επέστρεψε μαζί με τους οπαδούς του σε κουβανέζικο εστιατόριο. Του έκαναν μάλιστα έκπληξη για τα γενέθλια του καθώς σήμερα κλείνει τα 77 του χρόνια

«Το να με απειλούν με 400 χρόνια φυλάκισης για την κατοχή των δικών μου προεδρικών εγγράφων, που είναι κάτι που έχουν κάνει όλοι οι πρόεδροι, είναι μία από τις πιο τραβηγμένες και κακές θεωρίες που έχει τεθεί σε αμερικανικό δικαστήριο. Με άλλα λόγια, ότι έγγραφα αποφασίσει να κρατήσει ένας κρατήσει, έχει το δικαίωμα να το κάνει. Είναι δικαίωμά του. Έτσι λέει ο νόμος», δήλωσε ο Τραμπ.

Στο επίμαχο ερώτημα εάν ο πρώην πλανητάρχης μπορεί να μπει σε φυλακή, οι πολιτικοί αναλυτές απαντούν «ναι» εάν τελικά κριθεί ένοχος στην δίκη όταν αυτή γίνει.


Πηγή