O Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα είχε ενημερωθεί δύο φορές- μια πριν και μία μετά τις εκλογές – για τις κινήσεις του τουρκικού προξενείου και για να κλείσει το θέμα, ζήτησε από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν πως είναι Έλληνες μουσουλμάνοι που σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και θέλουν να εκπροσωπήσουν όλους τους συμπολίτες τους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

«Είναι κρίμα, για να μην χρησιμοποιήσω πιο βαριά λέξη, να επιτρέπουμε αυτή την εργαλειοποίηση από το Προξενείο με τέτοιο ξεδιάντροπο τρόπο. Και να σας πω κάτι; Το μήνυμα της δημόσιας τοποθέτησής μου δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά και την Τουρκία».

Ο Αλέξης Τσίπρας λέει πως ενημερώθηκε μόνο μετά τις εκλογές με έγγραφα της ΕΥΠ γενικά για όλους τους υποψήφιους μουσουλμάνους.

«Ασκήσεις ανευθυνότητας σε εθνικό θέμα».

«Βαθιά παλαιοκομματικός ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο τρόπος που χειρίζονται αυτό το θέμα Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι μακριά από τον δικό μου αξιακό κώδικα. Βαθιά παλαιοκομματικός. Δεν υπηρετεί ευθέως τη σταθερότητα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Οι μειονότητες πρέπει να είναι γέφυρες φιλίας, αλληλεγγύης, κατανόησης και δεν μπορεί να εργαλειοποιούνται για άλλα συμφέροντα», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εάν πραγματικά θέλει να γίνει πιστευτός ο όψιμος πατριώτης κ. Μητσοτάκης μία είναι η λύση, κατάργηση του Προξενείου Κομοτηνής», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Αντιδράσεις για τη δήλωση του περι «Τούρκων της Δυτικής Θράκης»

Την ίδια ώρα, σχόλια προκαλεί δήλωση του μουσουλμάνου υποψηφίου της ΝΔ στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατρατζή, σε τουρκική εφημερίδα όπου μιλά για Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

«Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έχουμε σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα που περίμεναν λύση εδώ και καιρό».

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, Πειραιώς και Κουμουνδούρου συγκρούονται και για την οικονομία. «Είναι δύσκολη η εξοικείωση με την πραγματικότητα», δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μονίμως ξεκούρδιστος. Μονίμως σε λάθος τόνο. Τον συμβουλεύουμε να διαβάσει τον προϋπολογισμό του 2022, το Πρόγραμμα Σταθερότητας 2023-2026 και μετά ευχαρίστως να συζητήσουμε».

«Ο κ. Σκέρτσος επιμένει στα Skertsonomics του. Το τελευταίο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής το κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή τον Ιούνιο του 2021, ισχύει έως σήμερα», είπε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Αυτό που ζητά ο κόσμος είναι μια πραγματική αντιπολίτευση στη Βουλή»

Το μήνυμά της έστειλε στους πολίτες η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Για να υπάρξει επιτέλους πραγματική αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή, για να υπάρξει ζωντανή αντιπολίτευση, αυτό που ο κόσμος ζητά ο κόσμος και το έχει κάνει σύνθημα, για να υπάρξει επιτέλους ζωή στη Βουλή».

Και όλα αυτά μία ημέρα πριν το debate των πολιτικών αρχηγών.


Πηγή