Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση

«Ατζέντα μας είναι μόνο το μέλλον και κίνδυνος ο εφησυχασμός» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύοντας σε Πάτρα, Αμφιλοχία και Φιλιππιάδα στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.

«Οι πολίτες μάς βάζουν τον πήχη ψηλά. Μας δίνουν τη δύναμη να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές. Εδώ από την Πάτρα τούς διαβεβαιώνω ότι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα οδηγήσουμε τη χώρα σταθερά, τολμηρά, μπροστά για να κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας».

Από τον Κορυδαλλό, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα και θα είναι δυνατός στις κάλπες.

«Κάθε ψήφος που δε θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, αντικειμενικά θα είναι ψήφος που θα υλοποιεί και θα εξυπηρετεί τον σχεδιασμό της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη και τους καλούμε να το σκεφτούν και δεύτερη και τρίτη φορά και να ενώσουνε την ψήφο τους, τις δυνάμεις τους, τη φωνή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Καρατόμηση» για τη Ροδόπη

Οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη βάζουν «φωτιά» στην πολιτική αντιπαράθεση.

Ο υποψήφιος της ΝΔ, Μουσταφά Κατραντζή, που είχε μιλήσει για «τούρκους της δυτικής Θράκης», μετά από αίτημα της Πειραιώς απέσυρε την υποψηφιότητά του.

«Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητά μου από τις βουλευτικές εκλογές».

«Η εκ των υστέρων απόσυρση από τα ήδη τυπωμένα ψηφοδέλτια της ΝΔ του υποψηφίου της κ. Μουσταφά Κατραντζή, απλά επιβεβαιώνει πόσο υποκριτής, αδίστακτος και τελικά επικίνδυνος για τα εθνικά μας θέματα είναι ο κ. Μητσοτάκης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για το ενημερωτικό έγγραφο της ΕΥΠ σχετικά με την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου, παραμένουν στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου.

«Το ερώτημα λοιπόν παραμένει προς τους δύο βουλευτές και τον ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δε δηλώνουν ευθέως αν στην επόμενη Βουλή θα εκπροσωπούν τη μουσουλμανική ή τη δήθεν τουρκική μειονότητα; Στην επόμενη Βουλή θα αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο τουρκικό προξενείο;», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

«Προτεραιότητα της δημοκρατικής παράταξης είναι να ενώνει το λαό και όχι να διχάζει το λαό, για αυτό ζητώ και εδώ από την Κρήτη και από όλη την Ελλάδα να μας δώσουν ισχυρή εντολή να είμαστε ισχυρή, προοδευτική αντιπολίτευση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ, ακριβώς γιατί είναι ο μοναδικός στρατηγικός αντίπαλος της πολιτικής της», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


Πηγή