Είχε συλληφθεί τη περασμένη Πέμπτη κατηγορούμενος για την αρπαγή της. Πλέον, όμως, πρόκειται για ανθρωποκτονία.

«Δεν είχε προστεθεί δεύτερη κατηγορία», δήλωσε ο Ζαφείρης Δρόσος, δικηγόρος του  κατηγορούμενου.

Νωρίτερα στα δικαστήρια είχε φτάσει η μητέρα της. Δίπλα της, ο 28χρονος σύντροφος της Αναστάζια. Την αγκαλιάζει και προσπαθεί να της δώσει κουράγιο. Εκείνη είναι χαμένη στις σκέψεις της, ότι το παιδί της δεν υπάρχει πια, δεν θα την ξαναδεί, είναι έτοιμη να καταρρεύσει.

Το τραγικό νέο, ότι η σορός της 27χρονης βρέθηκε χθες το βράδυ σε βάλτο στις Αλυκές, ο 32χρονος με καταγωγή από το Μπαγκλαντές το μαθαίνει από την ανακρίτρια.

Είχε ζητηθεί από τους αστυνομικούς και τον συνήγορό του να μην τον ενημερώσουν. Ο ίδιος, από τη πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί ότι την σκότωσε.

«Συνευρέθηκα σεξουαλικά με την κοπέλα με την θέληση της και μετά την άφησα στο σημείο που μου είπε», είπε ο 32χρονος στην κατάθεσή του.

Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, αρνείται και την συνεύρεσή τους και ισχυρίζεται ότι συναντήθηκαν μόνο για να της δώσει ποσότητα χασίς.

Οι Αρχές τώρα, περιμένουν τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο σώμα της 27χρονης υπήρχε γενετικό υλικό του 32χρονου, ενώ συνεχίζουν να αναζητούν και βιντεοληπτικό υλικό στη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές, για να εντοπίσουν εικόνες από τη μεταφορά της κοπέλας στην ερημική τοποθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι DNA και τρίχες της άτυχης κοπέλας έχουν βρεθεί στο δωμάτιο του 32χρονου αλλοδαπού, ενώ υπάρχει και υλικό από κάμερες ασφαλείας στο οποίο φαίνεται να μπαίνει στο σπίτι του μαζί με την νεαρή Πολωνή, αλλά όχι να βγαίνει.

Αναπάντητα ερωτήματα

Την ίδια ώρα, η αστυνομία προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που προκύπτουν από τις αντιφάσεις στις καταθέσεις του Μπαγκλαντεσιανού, τις μαρτυρίες και το υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Το πρώτο έχει να κάνει με το σημείο που βρέθηκε η σορός της 27χρονης. Ο επικεφαλής των ερευνών της Πολιτικής προστασίας επιμένει ότι το συγκεκριμένο σημείο είχε ήδη ερευνηθεί μετά τη δήλωση εξαφάνισης της 27χρονης και δεν είχε βρεθεί το παραμικρό.

«Είχαμε ξανά περάσει. Το σημείο που βρέθηκε η κοπέλα από την οικία του κατηγορουμένου είναι γύρω στο ενάμιση χιλιόμετρο σε ευθεία γραμμή. Εγώ είχα περάσει την Παρασκευή το απόγευμα, εγώ συγκεκριμένα με άλλο συνάδελφό μου. Είχανε περάσει κι άλλοι συνάδελφοί, αρκετές φορές, και την φορά που είχα πάει εγώ είχα και τον drone από πάνω μου, που έχει τσεκάρει δηλαδή την περιοχή και έχει και φωτογραφίες. Και την επόμενη μέρα το Σάββατο το μεσημέρι, πέρασε και ο σκύλος που είχε έρθει από την Σάμο, από εκείνη την περιοχή, και δε βρήκανε κάτι», περιέγραψε ο  υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας.

Ο ίδιος είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες και στο πώς είχε βρεθεί η συσκευή του κινητού της 27χρονης, σ’ ένα σημείο όπου επίσης είχε ερευνηθεί.

Τόσο το κινητό της Αναστάζια όσο και του 32χρονου έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας στην Αθήνα, καθώς υπάρχει η τεχνολογία να βρεθούν τα πάντα μέσα από τη συσκευή της παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε η κάρτα SIM.

Το τελευταίο σήμα του κινητού της ήταν στο Τιγκάκι, εδώ όπου κάμερες καταστήματος την κατέγραψαν για τελευταία φορά.

Μία ημέρα αργότερα ο σύντροφός της φτάνει στο ίδιο κατάστημα αναζητώντας τα ίχνη της, δείχνοντας στους υπαλλήλους τη φωτογραφία της.

Το τρίτο σημείο που προβληματίζει τους αστυνομικούς έχει να κάνει με τα σημάδια στο σώμα του 32χρονου κατηγορούμενου.

Ο ίδιος έκανε λόγο για σοβαρό τροχαίο που είχε στην Κω, αλλά όταν οι αστυνομικοί επέμειναν για το πότε, πώς και πού σημειώθηκε αυτό το τροχαίο, ο ίδιος άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις.

Το DNA από τα νύχια της 27χρονης, θα δώσει την απάντηση.

Ετοιμαζόταν να φύγει

Σε αυτό το βίντεο από το πρωί της περασμένης Τετάρτης, έχει καταγραφεί ο 32χρονος, δύο ημέρες μετά τη δήλωση εξαφάνισης της 27χρονης, να φθάνει με το ποδήλατό του έξω από ένα μίνι μάρκετ στο Μαρμάρι.

Μπαίνει μέσα και ζητά να κάνει ανάληψη ενός ποσού. Αφού παίρνει τα χρήματα που του έχουν στείλει πιθανόν από το Κουβέϊτ, ρωτά την υπάλληλο εάν μπορεί να του βγάλει εισιτήριο για το εξωτερικό.

Εκείνη του εξηγεί ότι αυτό δεν γίνεται. Ωστόσο, την Πέμπτη, όταν συνελήφθη, στο σπίτι του βρέθηκε αεροπορικό εισιτήριο, με ημερομηνία την επόμενη της εξαφάνισης της 27χρονης και προορισμό το Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Η τραγική κατάληξη

Η σορός της 27χρονης Πολωνής βρέθηκε από εθελόντριες στον βάλτο στις Αλυκές. Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για στραγγαλισμό, ενώ στο κορμί της είχε μώλωπες και ένα τραύμα στο κεφάλι.

Υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας: «Ήτανε άσχημη, πολύ προχωρημένη σήψη ήταν. Ήταν σε πολύ άθλια κατάσταση».

Δημοσιογράφος :Βρέθηκε χωρίς τα ρούχα της;

Υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας: Ναι, απ’ ότι ακούσαμε ναι. Ήτανε μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών και με ένα σεντόνι πεταμένο από δίπλα της εκεί. Μάλλον προφανώς το σεντόνι πρέπει να το χρησιμοποιήσανε για την μεταφορά. Είναι δύσκολο να μεταφερθεί. Γιατί αυτός ο συγκεκριμένος είχε μόνο ένα μηχανάκι δεν μπορούσε μόνο μπορεί με αυτοκίνητο. Δεν ξέρω, δεν ξέρω πως έγινε αυτό».

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της 27χρονης. Παράλληλα, όμως, οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες καθώς τα στοιχεία ολοένα και περισσότερο συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι στη δολοφονία της νεαρής γυναίκας υπάρχει συνεργός, καθώς είναι αδύνατο ένα άτομο να μεταφέρει μόνο του τη σορό.

Οι αρχές έχουν θέσει στο στόχαστρό τους και τον Πακιστανό συγκάτοικό του 32χρονου φερόμενου δράστη, ο οποίος στην κατάθεσή του, αρνήθηκε ότι είδε την 27χρονη να μπαίνει στο σπίτι τους.

«Δεν ήρθε ποτέ η κοπέλα στο σπίτι. Δεν την είδα ποτέ».

Ο σύντροφος της 27χρονης έδωσε επίσης, σήμερα, συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς στην Κω, προκειμένου να διευκρινιστούν κάποια από τα μηνύματα στο κινητό της Αναστάζια.


Πηγή