Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες σε ορεινές περιοχές θα πυκνώσουν κατά τόπους, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αλλά σε μεγάλα υψόμετρα και διάσπαρτες στη χώρα.

Αίθριος θα είναι ο καιρός κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο το μεσημέρι φτάνοντας τους 32 – 33 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 29 – 30 οι μέγιστες στα νησιά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 2 – 4, το απόγευμα στα βόρεια τμήματα και 5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 3 – 5 και στα Δωδεκάνησα μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί από 20 – 32 βαθμούς και θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, μεταβλητοί 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό θα είναι παρόμοιο, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγη αραιή συννεφιά και πιθανότητα τοπικής βροχής στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 – 32 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι ασθενείς, βόρειοι αρχικά, θα στραφούν μετά το μεσημέρι σε νότιους.


Πηγή