Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών προκειμένου να βρεθεί ο δολοφόνος της άτυχης Αναστάζια που το βράδυ της περασμένης Κυριακής βρέθηκε νεκρή στην Κω.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της 27χρονης που μεταφέρθηκε στη Ρόδο διαπιστώθηκε ότι έχασε την ζωή της μαρτυρικά από στραγγαλισμό.

Με χειροπέδες στον ανακριτή

Πέντε αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ έχουν δημιουργήσει έναν κλοιό γύρω από τον 32χρονο βασικό ύποπτο για την δολοφονία της 27χρονης Ανασταζια στην Κω.

Ο άνδρας από το Μπαγκλαντές φτάνει στο δικαστικό μέγαρο του νησιού με χειροπέδες και σημάδια στο πρόσωπο. Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων δεν απαντά στο παραμικρό.

Στο γραφείο της ανακρίτριας παρέμεινε μιάμιση ώρα. Πήρε προθεσμία να παρουσιαστεί ξανά αύριο το πρωί. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις δεν είπε ούτε λέξη και αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί το έγκλημα.

Σε κατάσταση σοκ η μητέρα της 27χρονης

Επί έξι ημέρες κρατά το στόμα του κλειστό και δεν αναφέρει το παραμικρό για το βράδυ της περασμένης Δευτέρας τότε που χάθηκαν τα ίχνη της 27χρονης.

Στο δικαστήριο πριν τον 32χρονο νούμερο ένα ύποπτο έφτασε η μητέρα της Αναστάζια. Καταβεβλημένη, σε κατάσταση σοκ, κατέρρευσε όταν είδε τον νεαρό σύντροφο της κόρης της.

Ο πατέρας της παρακολουθεί συντετριμμένος τις δραματικές εξελίξεις από την Πολωνία. Και δεν μπορεί να πιστέψει το φρικτό τέλος της κόρης του.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Αναστασία απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε. Το γεγονός ότι αγνοούνταν, μας το είχε ήδη επισημάνει ο φίλος της το βράδυ της Δευτέρας. Όταν ανέφερε την εξαφάνισή της στην αστυνομία τη νύχτα, το αγνόησαν αρχικά. Μόνο όταν ένας φίλος μας παρενέβη στην πρεσβεία, κάτι άρχισε να κινείται», δήλωσε ο πατέρας της 27χρονης.

Είναι σε συνεχή επαφή με τη σύζυγό του και λύγισε όταν έμαθε ότι το πτώμα της βρέθηκε μέσα σε ένα χωράφι.

«Το πτώμα της λέγεται ότι είναι σε άσχημη κατάσταση, αφού βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη. Αρχικά, η αναγνώριση έπρεπε να γίνει χθες, αλλά ίσως ήθελαν πρώτα να προετοιμάσουν καλύτερα τη σορό για να μην πάθει σοκ η σύζυγος μου», συμπλήρωσε ο πατέρας της 27χρονης.

Μαζί με μητέρα της Αναστάζια, ταξίδεψαν από την Πολωνία και δύο ιδιωτικοί ντετέκτιβ.

Ο αδελφός της 27χρονης σχολίασε: «Δυσκολεύομαι να το γράψω… Αναπαύσου εν ειρήνη αδερφούλα μου. Να είσαι ευλογημένη και να είσαι σίγουρη ότι θα αποδοθεί Δικαιοσύνη».

Υπάρχει συνεργός στο έγκλημα;

Τις τελευταίες ώρες στο «κάδρο» των ερευνών έχει μπει και ο αλλοδαπός συγκάτοικος του 32χρονου, ο οποίος και αυτός έχει πέσει σε αντιφάσεις.

Στην αστυνομία κατέθεσε πως ποτέ ο συλληφθείς και η 27χρονη πήγαν στο σπίτι, όμως κάμερες ασφάλειας έχουν καταγράψει την είσοδο και των δύο στο χώρο.

Επίσης, οι Αρχές θεωρούν πως όλη την ώρα που η Αναστάζια βρισκόταν στο σπίτι ήταν εκεί τόσο ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές όσο και ο συγκάτοικος του με καταγωγή από το Πακιστάν.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας τοποθετήθηκε λέγοντας: «Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της Αναστάζια. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα την έκδοση του υπόπτου, ώστε να βρεθεί αντιμέτωπος με πολωνικό δικαστήριο και να λάβει την μέγιστη προβλεπόμενη ποινή».

Πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι η Αστυνομία έδωσε την άδεια και στη μητέρα αλλά και στον σύντροφό της 27χρονης να αναχωρήσουν από το νησί, ζητώντας τους όμως να παραμείνουν στη διάθεσή τους, όταν τους ζητηθεί.

Την στιγμή που όλες τις προηγούμενες ημέρες – ακόμη και μέχρι χθες, Δευτέρα – ο νεαρός έδινε πολύωρες καταθέσεις στην αστυνομία για περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με τη βραδιά της εξαφάνισης, αλλά και τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει με την Αναστάζια.


Πηγή