Δωρεάν θα είναι η διέλευση των επιβατικών ΙΧ και δίκυκλων από τα διόδια όλης της χώρας με σκοπό οι πολίτες να σπεύσουν να ψηφίσουν για την εκλογική κάλπη που στήνεται την προσεχή Κυριακή 25 Ιουνίου.

Όπως και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία τα διόδια όλης της χώρας θα είναι ανοιχτά και οι πολίτες που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τα διόδια στους αυτοκινητοδρόμους πανελλαδικά (κυρίως οι ετεροδημότες) δεν θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν κάποιο κόμιστρο.

Ποια οχήματα αφορά η δωρεάν διέλευση από τα διόδια για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε εντολή για δωρεάν διελεύσεις επιβατικών Ι.Χ. και δικύκλων από τους σταθμούς διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους λόγω διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου ως εξής:

Για τους ψηφοφόρους από τις 00:00 του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2023 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) μέχρι τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας, 26 Ιουνίου 2023.

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι δωρεάν διελεύσεις ισχύουν από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουνίου 2023 έως και τις 24:00 της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023. Η διέλευσή τους χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης Δικαστικού Αντιπροσώπου, καθώς και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ι.Χ. και δίκυκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους μετωπικούς και πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων όλων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας:

Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη,

Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο,

Ιόνια οδός

Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια,

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες, Αυτοκινητόδρομος Ράχες – Κλειδί,

Εγνατία Οδός

Αττική Οδός

Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοια απόφαση είχε ληφθεί και για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαϊου με στόχο την διευκόλυνση των πολιτών και την μη επιβάρυνση τους με το κόμιστρο των διοδίων.

vradini.gr

Πηγή