Από τις πρώτες πρωινές ώρες, αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές φαίνεται ότι θα σημειωθούν στην Κεντρική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στο παραθαλάσσιο κομμάτι της ανατολικής Θεσσαλίας, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην κεντρική Στερεά Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα ξημερώσει με αίθριο καιρό.

Ωστόσο, το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, με βροχές και στα ορεινά καταιγίδες…και σε μικρότερο βαθμό το κεντρικό Ιόνιο. Πιο οργανωμένες θα είναι οι βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, όπου θα σημειωθούν οι περισσότερες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το βράδυ. Αίθριος θα παραμείνει στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα κυμανθεί κοντά στους 32-34 στα ηπειρωτικά και 35 βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3-4 και στο Αιγαίο πιο ισχυροί, θα φτάσουν τα 4-6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις το πρωί, οι οποίες θα πυκνώσουν τις προμεσημβρινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο λεκανοπέδιο. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-32 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3-5, στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα και 6 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές προβλέπονται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στη Θεσσαλονίκη, με βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-32 βαθμούς Κελσίου, μεταβλητοί οι άνεμοι το πρωί, θα στραφούν σε νότιους 3-4 μποφόρ.


Πηγή