Την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στο Ζάππειο μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου στην Κουμουνδούρου.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές, ωστόσο τόνισε ότι θα είναι «παρών» σε αυτή τη διαδικασία και σημείωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Η δημοσιογράφος newsit.gr & action24, Ελένη Καλογεροπούλου, μίλησε για την αιφνίδια απόφασή του, λέγοντας πως την ιστορική αυτή απόφαση την είχε ανακοινώσει στα αδέρφια του και στην σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα οι οποίοι και τον στήριξαν αταλάντευτα σε αυτό.

Όλοι οι υπόλοιποι έφτασαν ανυποψίαστοι σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και έτοιμοι να συζητήσουν πότε θα γίνει το συνέδριο του κόμματος αλλά και ποιες άλλες διαδικασίες θα ακολουθηθούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε λίγο μετά τις 11.30 στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και ζήτησε από τον κ. Μπάμπη Παπαδάκη, στενό του συνεργάτη, να ενημερώσει του δημοσιογράφους πως θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Ζάππειο.

Όλοι βρέθηκαν σε σοκ ενώ όλοι ήταν εμφανώς συγκινημένοι.

Η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της κ. Ελένης Καλογεροπούλου, τα επόμενα 24ωρα θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να εκλέξει νέο πρόεδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Έφη Αχτσιόγλου καθώς συγκεντρώνει τις θετικές απόψεις όλης της ομπρέλας.

Ένα ακόμα άτομο που ακούγεται για την προεδρία είναι ο  Αλέξης Χαρίτσης ή ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας αλλά δεν είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελένη Καλογεροπούλου ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποχώρησε εντελώς από την πολιτική σκηνή αλλά θα εμφανιστεί και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο.

«Ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει»

Ο δημοσιογράφος «avgi.gr», Νίκος Σβέρκος, μίλησε για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί, λέγοντας, πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια μεγάλη πολιτική προσωπικότητα, και όλες οι προσωπικότητες ξέρουν πότε να υποχωρούν.

«Ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Όλοι συναισθάνονται την ανάγκη της ενότητας. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν φεύγει, δεν πάει να φτιάξει άλλο κόμμα. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να γίνει ο ΣΥΕΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και απαιτεί να μείνει στις επάλξεις. Το κρισιμότητα είναι να μείνει εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην μετακινηθεί στο κέντρο ή στην αριστερά».


Πηγή