3 φλιτζ. ρύζι καρολίνα

8-9 ντοματάκια

3 φλιτζ. σπιτική σάλτσα ντομάτας

6-7 φλιτζ. ζωμός λαχανικών

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 ξερό κρεμμύδι

1 καρότο ξεφλουδισμένο

2 σκελίδες σκόρδο

4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

φλούδες παρμεζάνας

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα αλέθετε στο μούλτι.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ζωμό, τη σπιτική σάλτσα ντομάτας και τα βράζετε για 4-5 λεπτά.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και κρατάτε το ζωμό ντομάτας ζεστό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.

Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά ακόμα.

Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό με μια κουτάλα, ανακατεύοντας διαρκώς.

Συνεχίζετε να προσθέτετε σταδιακά το ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι μαλακό και κρεμώδες, προσέχοντας να μη στεγνώσει.

Πριν ρίξετε την τελευταία κουταλιά από το ζωμό προσθέτετε στην κατσαρόλα το καρότο ψιλοκομμένο, τα ντοματάκια και συνεχίζετε να ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε το ριζότο, γαρνίροντας με τις φλούδες παρμεζάνας.