Οι σειρήνες των περιπολικών ηχούν συνεχώς στο προάστιο Ναντέρ, στα δυτικά του Παρισιού.

Το MEGA και ο Σαράντης Μιχαλόπουλος βρέθηκαν στη Ναντέρ, όπου έχασε τη ζωή του από τα πυρά του Γάλλου αστυνομικού ο 17χρονος Ναέλ. Έκτοτε η βία και η οργή ξεχειλίζει στο προάστιο του Ναντέρ.

Κουφάρια καμένων αυτοκινήτων, σπασμένα ATM, κατεστραμμένα καταστήματα μαρτυρούν το χάος που επικρατεί κάθε νύχτα μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό την περασμένη Τρίτη.

«Υπάρχει πολλή βία. Καίνε αυτοκίνητα, καταστρέφουν καταστήματα, συμβαίνουν απίθανα πράγματα. Οι ταραχές θυμίζουν όσα είχαν γίνει το 2005. Νομίζω πως όλα θα τελειώσουν μέσα σε δύο εβδομάδες. Υπάρχει πολλή αστυνομική βία και αυτό επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητα», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Περπατώντας κανείς στους δρόμους του προαστίου Ναντέρ συναντά ένα καμένο τοπίο, μια χαοτική κατάσταση, με κατεστραμμένα αυτοκίνητα, καμένες τράπεζες και εστιατόρια. Σε κάθε τοίχο της πόλης το ίδιο σύνθημα: «Εκδίκηση για τον Ναέλ».

Μηνύματα οργής όπως «Δικαιοσύνη για τον Ναέλ» και «Δεν συγχωρούμε» βρίσκονται παντού. «Η αστυνομία σκοτώνει, οι αστυνομικοί είναι ρατσιστές» γραμμένο με κόκκινη μπογιά δείχνει την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες πέντε ημέρες στη Γαλλία.

Το MEGA συνομίλησε με νεαρούς, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για την αστυνομική βία καθώς επίσης και κατά της κυβέρνησης Μακρόν λέγοντας ότι τους συμπεριφέρονται ως πολίτες 3ης κατηγορίας.

«Η αστυνομία μας φέρεται με ολοένα και μεγαλύτερο μίσος και βία. Χρησιμοποιούν ρατσιστικές εκφράσεις. Μας αποκαλούν σκουπίδια, μαύρους, βρωμοάραβες», αναφέρουν.

Μαγαζάτορες τοποθετούν ξύλινες προσόψεις στις τζαμαρίες για να τις προστατέψουν έστω και για λίγο.

Τα περισσότερα μαγαζιά στο προάστιο του Ναντέρ παραμένουν κλειστά λόγω των εκτεταμένων καταστροφών. Παντού στην πόλη κατά τη διάρκεια της ημέρας το μόνο που βλέπει κανείς είναι επισκευές, μέχρι να ξεκινήσει ξανά το χάος μετά τα μεσάνυχτα.

Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει στη Ναντέρ από την περασμένη Τετάρτη τα επεισόδια και οι μάχες νεαρών με τους αστυνομικούς γενικεύονται κάθε μέρα που περνά.

Οργισμένα παιδιά, τα περισσότερα όχι μεγαλύτερα από 16 ετών ξεσπούν την οργή τους καταστρέφοντας δημόσιες υποδομές και περιουσίες.

Μόνο εχθές το βράδυ περισσότεροι από 80 ανήλικοι οδηγήθηκαν στα κρατητήρια από τις γαλλικές Αρχές.


Πηγή