Έρανο για τον προφυλακισμένο αστυνομικό

Παράλληλα, οργάνωσε διαδικτυακό έρανο για την οικογένεια του αστυνομικού που σκότωσε τον 17χρονο Ναέλ και κατάφερε να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το όριο του ενός εκατομμυρίου ξεπεράστηκε το μεσημέρι σήμερα, με πάνω από 42.000 ανθρώπους έχουν δώσει χρήματα, παρότι ο αστυνομικός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Για την οικογένεια του Φλοριάν Μ. που πληρώνει βαρύ τίμημα γιατί έκανε τη δουλειά του», αναφέρουν οι διοργανωτές, προκαταβάλλοντας την απόφαση της γαλλικής Δικαιοσύνης βάσει του αμφιλεγόμενου νόμου του 2017.

Για ανήθικες και σκανδαλώδεις ενέργειες κατηγόρησε τη γαλλική ακροδεξιά βουλευτής του Μακρόν.

Στην πρωτοβουλία πρωτοστατεί ο Ζαν Μεσίχα, τηλεπερσόνα που πέρασε πρώτα από το κόμμα της Λεπέν, κατόπιν του Ζεμούρ και τώρα ηγείται μιας δεξαμενής σκέψης της ακροδεξιάς.

Σημειώνεται ότι στον αντίστοιχο έρανο για την οικογένεια του θύματος, έχουν συγκεντρωθεί 150.000 ευρώ.

«Θεσμικός ρατσισμός»

Στην κατάσταση που επικρατεί στη Γαλλία αναφέρθηκε και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το απόγευμα της Δευτέρας σε δηλώσεις του στην Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε λόγο για «θεσμικό ρατσισμό, έχθρα προς τους μουσουλμάνους και τους μετανάστες», σημειώνοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες.


Πηγή