Αυτόν τον επίλογο μιας πορείας δεκαετιών στο ΠΑΣΟΚ, έγραψε με μια εμπιστευτική επιστολή του στον Νίκο Ανδρουλάκη ο δύο φορές διεκδικητής της προεδρίας, πρώην υπουργός και βουλευτής, όπου του ανακοίνωσε ότι παραιτείται από όλα τα όργανα του κινήματος.

Η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου

«Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος.

»Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους. ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄ όλα είναι πεντακάθαρη».

Η κίνηση πάντως δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς πολλοί έβλεπαν την εξέλιξη αυτήν μετά τη μη εκλογή του, αλλά κυρίως λόγω της πικρίας που διαρρεόταν πως δεν εκλέχτηκε εξαιτίας κομματικής γραμμής.

Το ερώτημα είναι αν θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Η «πράσινη» πορεία του Ανδρέα Λοβέρδου

Γεννημένος στην Πάτρα, σπούδασε νομικά και από νωρίς ασχολήθηκε με τα κοινά.
Από το 2000 ο Ανδρέας Λοβέρδος υπήρξε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ρωγμή στις σχέσεις του με το κίνημα, υπήρξε το 2012 όταν διαφώνησε με την ηγεσία και δημιούργησε τη Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας από την οποία προήλθε η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.

Δύο χρόνια κράτησε η διάσταση που δεν έγινε διαζύγιο και το φθινόπωρο του 2014 επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ. Λίγους μήνες μετά, τον Ιούνιο του 2015, διεκδίκησε την αρχηγία του κόμματος και επανέλαβε το εγχείρημα τον Δεκέμβριο του 2021.

Στο μεσοδιάστημα υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υφυπουργός Εξωτερικών,  υπουργός Εργασίας, υπουργός Υγείας αλλά και υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Τα ερωτήματα για την επόμενη ημέρα

Στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, από καιρό συζητείται η πιθανή μεταγραφή του στη ΝΔ, με κάποιες κινήσεις του ένα δίνουν τροφή για σχόλια.

Η ανάρτησή του για τη νέα κυβέρνηση προκάλεσε αμηχανία σε ένα ΠΑΣΟΚ που έχει επιλέξει να είναι εναντίον και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της νέας κυβέρνησης. Για το καλό της πατρίδας μας πάνω απ’ όλα».

Το τελειωτικό χτύπημα όμως έδωσε η επίσκεψή του στον Άδωνι Γεωργιάδη τον οποίο επισκέφτηκε ως πρώην υπουργός για να τον ενημερώσει και να ανταλλάξουν απόψεις.

Σε αυτήν τη συνάντηση, κάποιοι είπαν πως ήταν και ο αρραβώνας με τη ΝΔ που το επόμενο διάστημα θα εκδηλωθεί εντονότερα, ακόμα και με την κάθοδο του Ανδρέα Λοβέρδου για την περιφέρεια Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.


Πηγή