«Σε ό,τι αφορά τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη. Ίσως σήμερα το πρωί να ταξίδεψε στη Μόσχα ή αλλού. Πάντως αυτήν την στιγμή δεν βρίσκεται σε λευκορωσικό έδαφος».

Δεν παρακολουθούμε τις κινήσεις του Πριγκόζιν, λέει το Κρεμλίνο δια του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν παρακολουθούμε τις μετακινήσεις του. Δεν έχουμε ούτε τη δυνατότητα ούτε τη θέληση να το κάνουμε».

Έφοδος στην έπαυλή του

Εν τω μεταξύ, η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από την έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας στα γραφεία και την έπαυλη του Πριγκόζιν στην Αγία Πετρούπολη.

«Κατά τη διάρκεια της εφόδου, βρήκαν μεγάλη ποσότητα μετρητών σε σακούλες και κουτιά, ράβδοι χρυσού βάρους 5 κιλών καθώς και πολλά όπλα».

Στο πολυτελές σπίτι βρέθηκαν πισίνα, δωμάτιο με πλήρη ιατρικό εξοπλισμό. Ανάμεσα στα ευρήματα ένας βαλσαμωμένος κροκόδειλος, μια μεγάλη βαριοπούλα με οδηγία να χρησιμοποιηθεί σε «ιδιαίτερα σημαντικές διαπραγματεύσεις», πολλές περούκες, ψεύτικα διαβατήρια και ένας φρικιαστικός πίνακας με αποκεφαλισμένους Σύρους.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ της Αγίας Πετρούπολης, πριν από δύο μέρες οι ρωσικές Αρχές παρέδωσαν στον Πριγκόζιν όλο τον οπλισμό, το χρυσό και τα χρήματα που ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Συνεχίζουν τις επιθέσεις στην Ουκρανία

Την ίδια ώρα, ρωσικός πύραυλος έπεσε σε πολυκατοικία στο Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας, σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα από το μέτωπο.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έπληξε στρατιωτικό εξοπλισμό και μαχητές που βρίσκονταν στην στρατιωτική ακαδημία της πόλης.


Πηγή