Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου, 8 Ιουλίου, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τα βλέμματα ήταν στραμμένα στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και η ηγετική κατά πολλούς παρέμβαση του Νίκου Παππά που πήρε τον λόγο για θέματα διαδικασίας ενώ ως νέος πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος μίλησε σήμερα για πρώτη φορά ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο Αλέξης Τσίπρας εν τη απουσία του έδωσε τον χώρο, το οποίο φαίνεται να άδραξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Συγκεκριμένα, όταν ο πρόεδρος της Βουλής έκλεισε τον κύκλο των διαδικαστικών, πήρε τον λόγο και κάλεσε τον κ. Τασούλα να υποδείξει στους υπουργούς να είναι πιο αυστηροί με τους χρόνους για τις δηλώσεις τους.

Ο πρώτος που θα μιλήσει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν της τοποθέτησης του Σωκράτη Φάμελλου, θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος είναι ειδικός αγοριτής. Παράλληλα, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι η Όλγα Γεροβασίλη, έκατσαν σήμερα στα ορεινά.

Στην έναρξη της τοποθέτησης του ο Σωκράτης Φάμελλος ευχαρίστησε τον επαΐοντα Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής κι έτεινε παράλληλα χείρα συνεργασίας με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.


Πηγή