Η διαδικασία άρχισε με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου, 8 Ιουλίου, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό, αναμένεται να τοποθετηθούν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η πρώτη μεγάλη μάχη των «8»

Αυτή θα είναι και η πρώτη μεγάλη μάχη των «8» στη νέα Βουλή, όπου 5 από τους 8 επικεφαλής κομμάτων, θα μιλήσουν πρώτη φορά με τον καινούργιο τους ρόλο.

Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Στίγκας από τους «Σπαρτιάτες», Δημήτρης Νατσιός από τη Νίκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου από την Πλεύση Ελευθερίας, θα μιλήσουν πρώτη φορά και θα τοποθετηθούν ως αρχηγοί κομμάτων σε προγραμματικές δηλώσεις νέας κυβέρνησης.

Το ενδιαφέρον στρέφεται δεξιότερα της ΝΔ, καθώς ήδη στην ακροδεξιά πολυκατοικία έχουν αρχίσει οι αναταράξεις, με «Σπαρτιάτες» και Ελληνική Λύση ήδη να συγκρούονται.

Το πρωί της Παρασκευής, από τις 09.00 θα ξεκινήσουν τις τοποθετήσεις τους οι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ, εξειδικεύοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ενώ το Σάββατο από τις 16.00 το απόγευμα θα ξεκινήσουν τις δευτερολογίες τους οι πολιτικοί αρχηγοί, με τη διαδικασία να κορυφώνεται αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Πηγή