14.00 η ώρα χθες το μεσημέρι. Άλογο που έσερνε άμαξα στην οποία επέβαιναν τουρίστες πέφτει νεκρό σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους στην Κέρκυρα.

Και όλα αυτά παρά τον νόμο που απαγορεύει την κυκλοφορία αμαξών από τη μία το μεσημέρι έως τις πέντε το απόγευμα, οπότε και η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή.

«Είναι χειρότερα και από αδέσποτα, δεν υπάρχει σήμανση, δεν ξέρει κανείς ποιανού ανήκει τι. Τη φυσική του κατάσταση, την κατάσταση υγείας του, γυρνάνε στους δρόμους άπειρες ώρες και το χειρότερο από όλα τις ώρες του μεσημεριού», λένε μέλη φιλοζωικού σωματείου.

Ο 76χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της προανάκρισης και του επεβλήθη πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Φιλοζωικές οργανώσεις έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης ζητώντας είτε να σταματήσει οριστικά η ταλαιπωρία και η κακοποίηση των ζώων που μεταφέρουν τουρίστες, είτε να αυξηθεί το ωράριο ανάπαυλας κατά τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού.

«Πιστεύουμε αυτό το πράγμα είναι κακοποίηση, δεν υπάρχει να πούμε ότι είναι επάγγελμα. Επάγγελμα ήταν στην εποχή του ’40 του ’60 ως εκεί όμως. Ο κόσμος προοδεύει θα πρέπει και το κράτος να μεριμνήσει γι’ αυτούς τους ανθρώπους που βγάζουν το μεροκάματο το τους να τους εξασφαλίσει με άλλο τρόπο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζώο έπασχε από πνευμονικό εμφύσημα κι επομένως δε θα έπρεπε να καταπονείται, πόσο μάλλον σε ανηφορικό δρόμο κάτω από τον καυτό ήλιο.

Στην υπόθεση παρενέβη αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητώντας ενημέρωση για την πορεία της μέχρι τώρα έρευνας.


Πηγή