Ο Στέλιος Πέτσας, βουλευτής ΝΔ, σχολίασε τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν στο Βίλνιους στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και τόνισε στο MEGA πως εξακολουθεί να είναι επιφυλακτικός απέναντι στις προθέσεις της Τουρκίας εξαιτίας της παρελθοντικής της συμπεριφοράς.

«Κρατάω τον πολιτικό διάλογο, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και τη θετική ατζέντα για την ενέργεια. Η μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα», είπε και χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε πως η Τουρκία δεν θα χρησιμοποιήσει τα F-16 που θα λάβει από τις ΗΠΑ εναντίον της Ελλάδας.

Σχετικά με τα παραπάνω, ο διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε πως αναμένεται η ενημέρωση από τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κάνει γνωστό εάν ζήτησε να τεθούν προϋποθέσεις από τις ΗΠΑ για την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

«Είναι καλύτερο να μιλάμε με την Τουρκία παρά να μην μιλάμε. Είναι σημαντικό ότι έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας», σχολίασε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης, τονίζοντας πως αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας προϋποθέτε τον σεβασμό της Τουρκίας στο Διεθνές Δίκαιο και την αποφυγή προκλήσεων και παραβιάσεων.

«Πρέπει στη ΔΕΘ να είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»

«Είναι θετικό στοιχείο ότι ξεκινά η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο MEGA.

Ήδη η Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά της στην κούρσα της διαδοχής, ενώ έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Παππά. Σύμφωνα με την εκτίμηση του κου Θεοχαρόπουλου, οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι και παραπάνω από τέσσερις.

Ο διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την επιθυμία του να γίνουν οι εκλογές στις αρχές Σεπτεμβρίου, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παρευρεθεί στη ΔΕΘ με τον νέο πρόεδρο.


Πηγή