Νέες διευκρινίσεις έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου για την έφιππη και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

24 ώρες μετά τις σχετικές τοποθετήσεις του Νότη Μηταράκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποσαφήνισε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία -για την οποία είχαν γίνει 1060 προσλήψεις ειδικών φρουρών- δεν καταργείται αντιθέτως ενισχύεται

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Επανεξετάζουμε συνεχώς τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας της για την αποτελεσματικότητα και αυτού του σώματος της αστυνομία», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χθες, κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η πρόταση του Υπουργού για έφιππους αστυνομικούς στο κέντρο της πόλης… δεν έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό.

«Δεν υπάρχει κανένα άδειασμα κανενός υπουργού από τον πρωθυπουργό. Υπήρξε μια πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή σχετικά με την έφιππη αστυνομία», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

Ο Στέργιος Καλπάκης, εκπρόσωπος τύπου ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Χθες, ο κ. Μηταράκης είπε ότι καταργείται. Προσχωρώντας έτσι στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον άδειασε και είπε ότι δεν καταργείται».

Το σενάριο της έφιππης αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης σχολιάζουν οι εκπαιδευτές αλόγων, τονίζοντας ότι απαιτείται χρόνος για την εκπαίδευση των ζώων και των αναβατών.

Έφιππη αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης, σημαίνει 8 μήνες εκπαίδευση για το ζώο και τον αναβάτη αλλά και ένα κόστος καθημερινής φροντίδας.

Πριν από 2 χρόνια επανιδρύθηκε η έφιππη ίλη του στρατού ξηράς για επιδείξεις και παρελάσεις.


Πηγή