Στη σύσκεψη συμμετείχε η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, μεταξύ άλλων, τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, και η Περιφέρεια Αττικής.

Τι αποφασίστηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες, 16 εναέρια μέσα επιχειρούσαν στη Σαρωνίδα, τα οποία σταμάτησαν στις 21.00 το βράδυ.

Την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα τη δώσουν επίγειες δυνάμεις.

Στο Λουτράκι γίνεται προσπάθεια να αναχαιτιστεί η φωτιά και να μην περάσει την εθνική οδό στα νότια, να μην πάει δηλαδή στους οικισμούς.

Το βάρος κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πέσει εκεί, με πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ήπειρο και την Στερεά Ελλάδα να ενισχύουν τις τοπικές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία απαγορεύεται καθόλη τη νύχτα και για όσο χρειαστεί στην εθνική οδό από την Κινέτα μέχρι την Κόρινθο.

Στα Δερβενοχώρια, επιχειρούσαν 9 εναέρια μέσα τα οποία σταμάτησαν στις 21.00 και το έργο συνεχίζουν οι επίγειες δυνάμεις.

Οι αρμόδιοι φορείς έχουν δώσει χρήσιμα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να καλούν οι πολίτες για οδηγίες και βοήθεια, στο 213 1510903 και 213 1510953.

Έκκληση για αδέσποτα & ζώα συντροφιάς

Εκτός από τα εκατοντάδες στρέμματα γης που κάηκαν και τα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες, αρκετά ζωάκια ήταν αυτά που πέθαναν ή κινδύνευσαν από τις φλόγες.

Δεκάδες ζώα συντροφιάς εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους όταν οι ίδιοι εκκένωσαν τις κατοικίες τους, με αποτέλεσμα να καούν ζωντανά.

Η ειδική γραμματεία προστασίας των ζώων συντροφιάς κάνει έκκληση τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και σε τρίτους που θα δουν ζώο να βρίσκεται σε κίνδυνο, είτε να το πάρουν μαζί τους είτε να καλούν τις αρμόδιες Αρχές.


Πηγή