Mάχη με τις φλόγες έδιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας.

Για εμπρησμό μιλούν οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά είναι ένα δύσβατο σημείο και έχει μετατραπεί σε μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων.

Η Πυροσβεστική όλο το βράδυ προσπάθησε να ανακόψει και να οριοθετήσει το πύρινη λαίλαπα που κατάκαιγε στρέμματα δάσους στο πέρασμά της.

Η φωτιά καίει σε παρθένο δάσος, σε ένα πολύ δύσβατο σημείο και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν, είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. Όπως έγινε γνωστό, το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τη Μαγούλα.

Με το πρωτο φως της ημέρας ξεκίνησε η επιχείρηση και απο αέρος με έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο 140 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα.

Νωρίς το πρωι ήχησε και μήνυμα 112 στην περιοχή, που προειδοποιούσε τους κάτοικους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, προκειμένου να προστατευτούν από τον καπνό.


Πηγή