Η Ευρώπη μετά τον «Κέρβερο», ρίχνεται στο έλεος του «Χάρου»… Το δεύτερο κύμα καύσωνα που σαρώνει την γηραιά ήπειρο είναι εδώ.

Ιταλία

Στην Ρώμη το θερμόμετρο έδειξε 44 βαθμούς Κελσίου. Στην Σαρδηνία τελικά όπου οι ειδικοί περίμεναν 48 βαθμούς το θερμόμετρο έδειξε μέχρι 45. Στην Σικελία ο υδράργυρος άγγιξε τους 46 βαθμούς.
Αρχές έβαλαν 20 πόλεις… μεταξύ των οποίων η Ρώμη και η Φλωρεντία, στην λίστα «κόκκινου συναγερμού».

Νέοι περίμεναν για ώρες μέσα στην ζέστη έξω από το Στάντιο Ολίμπικο στην Ρώμη για να δουν από κοντά το συγκρότημα Muse. Βρήκαν τρόπο να μείνουν δροσεροί κάτω από τον καυτό ήλιο.

«Αισθάνομαι υπέροχα, είναι σαν να βρίσκομαι σε πισίνα. Οπότε περιμένουμε χαρούμενα, δεν σταματάμε. Έχει πολύ ζέστη αλλά είναι ωραία», δήλωσε ένας κάτοικος της Ρώμης.

Ισπανία

Η Ισπανία ζει το τρίτο κύμα καύσωνα μέχρι στιγμής για αυτό το καλοκαίρι. Στα Νότια της χώρας ο υδράργυρος άγγιξε τους 44 βαθμούς Κελσίου με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν πως οι υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τις επόμενες ώρες.

«Προσπαθούμε να αντέξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ψάχνουμε μέρη όπου υπάρχει κλιματισμός και παραμένουμε καλά ενυδατωμένοι», ανέφερε ένας κάτοικος της Σεβίλλης.

Ηνωμένες Πολιτείες

Στο Φοίνιξ της Αριζόνα η ζέστη έχει φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους.

Το θερμόμετρο δείχνει 44 βαθμούς για 19η συνεχή ημέρα. Ρεκόρ ζέστης των τελευταίων 50 ετών για την περιοχή.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανυπόφορη για τους αστέγους που ψάχνουν για ένα καταφύγιο από τον καυτό ήλιο.

Καναδάς

Στον Καναδά, πάνω από 200 πύρινα μέτωπα κατακαίνε τα πάντα στο πέρασμα τους σε Αλμπέρτα και Κεμπέκ.

Οι Αρχές του Καναδά είναι προετοιμασμένες για την χειρότερη αντιπυρική περίοδο που έχει καταγραφεί ποτέ στην χώρα.


Πηγή