Δυσεύρετες οι ξαπλώστρες στα beach bars της Αττικής με τις προκρατήσεις να πέφτουν βροχή. Οι Αθηναίοι αναζητούν ανάσες δροσιάς δίπλα στη θάλασσα με αποτέλεσμα στις παραλίες να επικρατεί το αδιαχώρητο.

«Ο κόσμος έρχεται από τις εφτά το πρωί στην παραλία λόγω καύσωνα κάνει τα μπάνια του δροσίζεται περνάει όμορφα, κάνει οφθαλμοσυντήρηση», δήλωσε ένας πολίτης.

«Όπου βρούμε παραλία ερχόμαστε και όπου βρούμε ξαπλώστρα καθόμαστε έχει πάρα πολύ ζέστη όντως καύσωνα», είπε ένας ακόμη.

Σαββατοκύριακο στην πόλη με την ελπίδα για μια ξαπλώστρα στην παραλία

Όσοι μείνουν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο θα κάνουν εξόρμηση σε κάποια κοντινή παραλία, ελπίζοντας να βρουν ελεύθερη ξαπλώστρα.

«Ακόμα και μία βδομάδα νωρίτερα νοικιάζουν ξαπλώστρες έχει πάρα πολύ κόσμο γίνεται χαμός δε βρίσκουμε να καθίσουμε».

«Έχουν αρχίσει ήδη κάποιο λουόμενοι και κάνουν κρατήσεις. Από τις αρχές της εβδομάδος είμαστε ήδη στο πικ. Θα έχουμε πάρα πολύ κόσμο αυτό το ΣΚ λόγω του καύσωνα», δήλωσε ο υπεύθυνος Beach Bar, Μιχάλης Μανίκας.

«Γίνεται χαμός έχουμε πάρα πολύ κόσμο. Παρόλη την πολύ ζέστη, ο κόσμος βγαίνει και κάνει εξόρμηση στις παραλίες».

Αρκετοί έχουν φροντίσει να κάνουν κράτηση εδώ και αρκετές ημέρες, είτε τηλεφωνικά, είτε ηλεκτρονικά.

«Χρειάζεται Σαββατοκύριακο να κλειστούν οι ξαπλώστρες από νωρίς γιατί όσοι μένουν στην Αθήνα θέλω να απολαύσουν το μπανάκι τους».

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο αυξάνονται οι κρατήσεις σε ξαπλώστρες και ομπρέλες σε beach bar της Αττικής. Κάποιοι μάλιστα έχουν κάνει την κράτηση τους ακόμα και πέντε μέρες νωρίτερα.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνει και η ταρίφα για τις ξαπλώστρες

Ο καύσωνας θα κοστίσει στους λουόμενους ακριβά αφού σε κάποιες παραλίες της Αττικής η τιμή για ένα σετ ξαπλώστρες με ομπρέλα ξεκινά από 20 να φτάνει τα 180 ευρώ.

«Εμείς έχουμε δικές μας ξαπλώστρες δικά μας πράγματα πάμε εκεί που θέλουμε εμείς».

«Συνέχεια στη θάλασσα θα έρχομαι, τι να κάνω; Να κάτσω σπίτι; Εδώ είναι ωραία, δροσούλα».

Δεν είναι λίγοι οι λουόμενοι που επιλέγουν τις ελεύθερες παραλίες, παίρνοντας ομπρέλα, τρόφιμα και καφέδες από το σπίτι.


Πηγή