Είναι η 5χρονη Jada. Το κοριτσάκι που βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια των ανθρώπων που εμπιστευόταν όσο κανέναν στον κόσμο. Του παππού της και της γιαγιά της.

Ήταν λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ την περασμένη Παρασκευή, όταν ο 62χρονος Κλέντ Έλγουντς τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε πως η εγγονή του είχε χάσει τις αισθήσεις της. «Έδερνα την εγγονή μου και τώρα είναι αναίσθητη» τους είπε κυνικά.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι σε προάστιο του Σικάγο, βρήκαν την μικρή ολόγυμνη στον καναπέ, χωρίς τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Τα τραύματα της όμως ήταν πολύ σοβαρά. Άφησε την τελευταία της πνοή το επόμενο πρωί.

«Λίγα λεπτά αφότου έφτασαν οι τραυματιοφορείς βγήκαν έξω με ένα κοριτσάκι που φαινόταν εντελώς αναίσθητο. Δεν την είχα ξαναδεί. Αλλά ήξερα πως αυτός είχε ένα εγγόνι. Οπότε δεν με εξέπληξε που είδα ένα παιδί εκεί», δήλωσε η γειτόνισσα.

Ο παππούς της ομολόγησε

Ο παππούς ομολόγησε πως είχε χτυπήσει ξανά και ξανά την εγγονή του με τη ζώνη του παντελονιού του. 12 επανειλημμένα χτυπήματα επειδή λέρωσε τα εσώρουχα της. Την είχε προειδοποιήσει, όπως είπε, να μην το ξανακάνει.

Ο 62χρονος παππούς και η 57χρονη σύζυγος του συνελήφθησαν για την δολοφονία. Η μητέρα του παιδιού είχε δώσει την κηδεμονία στους γονείς της επειδή δεν ήταν σε θέση να αναλάβει την διατροφή της. Όπως είπε δεν είχε καταλάβει τίποτα.

«Κάθε φορά που μιλούσα με την κόρη μου, εκείνη χαμογελούσε. Ήταν χαρούμενη. Ούτε μια φορά δεν μου είχε πει ‘’μαμά φοβάμαι, έλα να με πάρεις, με χτυπάει’’. Τίποτα τέτοιο», δήλωσε η μητέρα του παιδιού.

Ο ιατροδικαστής είπε πως βρήκε στο κορμάκι του παιδιού κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις παρόμοιες με αυτές που βλέπει σε θύματα σοβαρών τροχαίων. Φαίνεται πως δεν ήταν καν η πρώτη φορά που ο παππούς κακοποιούσε το παιδί, αφού βρέθηκαν πάνω της και σημάδια παλαιότερης κακοποίησης.


Πηγή