Η πυρκαγιά που ξέσπασε στον ορεινό όγκο επάνω από την εθνική οδό Κορίνθου – Πάτρας στο ύψος του Αιγίου, γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις και άρχισε να κατακαίει πυκνό δάσος. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι στην Κάρυστο έβλεπαν τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους.

Κάρυστος

Ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στην Κάρυστο. Μετά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών, σήμερα από το πρωί οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς.

Η πυρκαγιά θέριεψε και πάλι το μεσημέρι και πλησίασε το χωριό Πλατανιστός, όπου οι κάτοικοι πήραν μήνυμα από το 112 για να εγκαταλείψουν τον οικισμό.

Μεγαλύτερος εχθρός στη μάχη για την κατάσβεση είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν από το πρωί στην περιοχή και αγγίζουν τα 7 μποφόρ. Τα δύσβατα μονοπάτια κάνουν πραγματικά δύσκολη την επιχείρηση της πυροσβεστικής.

Το βράδυ ήταν εφιαλτικό. Οι εικόνες με τις «γλώσσες» φωτιάς να θυμίζουν ηφαίστειο που εκρήγνυται, σοκάρουν. Στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στον Πλατανιστό, οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή προκειμένου να μην επιτρέψουν να κατέβει και να περάσει τον δρόμο η πυρκαγιά.

Στις 03.00 τα ξημερώματα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Καστρί και Πλατύς Γιαλός καθώς η φωτιά προσέγγιζε απειλητικά.

O δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιολoς, έκανε λόγο για εμπρησμό.

«Προφανώς και πρόκειται για εμπρησμό, την στιγμή που πήραν μέτωπα σε τρία διαφορετικά σημεία του χωριού όλα μαζί».

Μαίνεται η φωτιά στο Αίγιο

Για δεύτερη μέρα η φωτιά στο Αίγιο συνεχίζει να σαρώνει και να κατακαίει εκτάσεις γης.

Η φωτιά πλέον κατευθύνεται προς το Διακοπτό και έχει ήδη μπει στο τεράστιο οικολογικής σημασίας, φαράγγι του Βουραϊκού.

Η μάχη για να μην περάσει η φωτιά την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου που έδωσαν οι κάτοικοι, ήταν τεράστια.

Μέσα στη νύχτα, με μήνυμα από το 112, εκκενώθηκε το χωριό Τράπεζα και ο οικισμός Κάστρο, καθώς η φωτιά πλησίαζε απειλητικά. Οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους, βλέποντας τις φλόγες να θεριεύουν.

Στο σημείο επιχειρούν μέχρι και αυτήν την στιγμή 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.


Πηγή