Τρόμος μέσα στις φλόγες

Κόλαση φωτιάς στο Γεννάδι Ρόδου. Ακόμη και ο δρόμος εξαφανίστηκε από τους πυκνούς καπνούς. Δύο εθελοντές με πραγματικό ηρωισμό προσπαθούν να βρουν διέξοδο στον λαβύρινθο της πύρινης λαίλαπας που καταπίνει τα πάντα.

Περνούν μέσα από τους καπνούς και τις αδηφάγες φλόγες για να φτάσουν στη θάλασσα, να γεμίσουν νερό για να ριχτούν μια ακόμη φορά στη μάχη της κατάσβεσης.

Για έβδομο 24ωρο, κάτοικοι και επισκέπτες στη Ρόδο βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη, εγκαταλείποντας όπως όπως σπίτια και ξενοδοχεία.

Το πύρινο μέτωπο εξαπλώθηκε το μεσημέρι με τεράστια ταχύτητα προς το Γεννάδι, 4 χιλιόμετρα μακριά από το Ασκληπιείο.

Πυροσβέστες και εθελοντές ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης, με μάνικες αλλά και κουβάδες.

Καμένα σπίτια, καμένα αυτοκίνητα, τεράστιες καμένες εκτάσεις άφησε πίσω της η φωτιά στο Γεννάδι. Κάποιοι με αυτοθυσία κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους.

Αχτίδα ελπίδας στον πύρινο όλεθρο η διάσωση σκύλων από τους πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αναζωπυρώσεις στη Ρόδο, όπου ο πύρινος όλεθρος εξαφανίζει ασταμάτητος τη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού για έβδομη ημέρα.

Το αδιαχώρητο στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Την ίδια ώρα, πολλοί τουρίστες φιλοξενούνται σε γυμναστήρια και άλλους κλειστούς χώρους, ενώ το αδιαχώρητο επικρατεί στο αεροδρόμιο του νησιού όπου βρίσκονται εκατοντάδες επισκέπτες, αφού οι tour operators αδυνατούν να βρουν τρόπο για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Πολλοί από αυτούς έφτασαν εκεί με ό, τι πρόλαβαν να πάρουν μαζί τους φεύγοντας, ενώ κάποιοι έμειναν μόνο με το μαγιό τους.


Πηγή