Να ρίξει τους τόνους της σφοδρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης που προκάλεσε το ηχηρό άδειασμα από την κοινοβουλευτική του ομάδα, μετά τα ευχολόγια του βουλευτή του για τον Ηλία Κασιδιάρη, επιχειρεί ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας.

Ο κ. Στίγκας, επίλεξε να μην σηκώσει το γάντι που του πέταξαν οι βουλευτές του, ο οποίοι χαρακτήρισαν απαράδεκτες και αντιδεοντολογικές, τις χθεσινές δηλώσεις αποδοκιμασίας που έκανε για τις αναφορές του Κωνσταντίνου Φλώρου στο πρόσωπο του καταδικασμένου, Ηλία Κασιδιάρη.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν είναι μπροστινός κανενός και πως είναι διατεθειμένος να παραμείνει στο κόμμα ακόμα και αν όλοι οι άλλοι αποχωρήσουν. Και όλα αυτά ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης που για κάποιους φέρεται να κινεί τα νήματα στην κοινοβουλευτική ομάδα, δηλώνει ότι θα κατέβει υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας.

Η κρίση στους Σπαρτιάτες κορυφώθηκε λόγω του κινδύνου να απωλέσουν την κοινοβουλευτική τους ομάδα, καθώς με βάση τον κανονισμό της Βουλής ο μικρότερος επιτρεπόμενος  αριθμός βουλευτών είναι 5, ενώ για να δημιουργηθεί νέο κόμμα απαιτούνται 10 βουλευτές.

Ελάχιστος αριθμός βουλευτών για διατήρηση ΚΟ

-5 βουλευτές

-10 βουλευτές

Σε κάθε περίπτωση το σίριαλ των Σπαρτιατών αναμένεται να συνεχιστεί και μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής.


Πηγή