Το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη προκαλεσε αναταράξεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής βρέθηκε σε εκδήλωση γυναικών της ομογένειας και μετά από παρότρυνση παρευρισκομένων δέχτηκε να σηκωθεί και να χορέψει μαζί τους.

«Μία κακιά στιγμή»

Ωστόσο την επόμενη μέρα ο Γιώργος Πατούλης μιλά για μια κακιά στιγμή και ζητά δημόσια συγνώμη.

«Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη. Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα, κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου. Χτες έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη αν σε μια δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία, έστειλα με μια στιγμιαία πράξη μου το λάθος μήνυμα», δήλωσε.

Παρά τη συγνώμη του περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιου με τη ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής φαίνεται πως η δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει κοπάσει. Η υποψηφιότητα Πατούλη είναι στον αέρα.

«Ραντεβού» Μητσοτάκη – Παπανικολάου

Το πρωί ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό για το ενδεχόμενο καθόδου του στην Περιφέρεια Αττικής με γαλάζια στήριξη.

Ωστόσο η ΝΔ εμφανίζεται διχασμένη. Δεν είναι λίγα τα γαλάζια στελέχη που διαφωνούν με την άρση της στήριξης στον Γιώργο Πατούλη, καθώς θεωρούν πως ο Περιφερειάρχης απολογήθηκε άμεσα και δημοσίως. Ορισμένοι επίσης εκτιμούν ότι η συμμετοχή πολιτικών σε κοινωνικές εκδηλώσεις είναι συνήθης και ότι η αντίδραση του πρωθυπουργού ήταν υπερβολική.

«Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του με την παραίτηση του κ. Μηταράκη για «προσωπικούς λόγους» και την «δυσαρέσκεια» για τις ζεϊμπεκιές του κ. Πατούλη, είναι γελασμένος. Η κοροϊδία έχει και τα όριά της», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα ακόμα όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων για την Αττική είναι αυτό του Νίκου Χαρδαλιά, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις αναμένονται από Δευτέρα οπότε και θα αποφασίστεί εάν ο Γιώργος Πατούλης παραμένει ο εκλεκτός της ΝΔ για τη μητέρα των περιφερειών.

Αντιδράσεις στη ΝΔ

Το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη προκάλεσε αναταραχή στο Μέγαρο Μαξίμου και δυσαρέσκεια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο γαλάζια στελέχη θεωρούν ότι ήταν υπερβολική η αντίδραση του πρωθυπουργού κι ότι δεν πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητα Πατούλη στην περιφέρεια Αττικής.

«Η ενόχληση του Πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη ο κ. Πατούλης, να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής», ανέφεραν κύκλοι του Γιώργου Πατούλη.


Πηγή