Από την επίθεση, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μόσχας, δεν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες, καθώς το κτίριο που χτυπήθηκε φιλοξενεί στους χώρους του εταιρείες αλλά κάποια τμήματα της ρωσικής Κυβέρνησης.

Το drone χτύπησε ξημερώματα Κυριακής σε ένα άδειο από ανθρώπους κτίριο.

«Μαζί με τους φίλους μου νοικιάσαμε ένα διαμέρισμα στην περιοχή και κάποια στιγμή ακούσαμε την έκρηξη και ήταν σαν ένα κύμα, όλοι αναστατωθήκαμε. Και μετά υπήρχε πολύς καπνός και δεν έβλεπες τίποτα. Από πάνω μόνο βλέπαμε φλόγες», λένε μάρτυρες.

Στις αρχές Μαΐου δύο ουκρανικά drones είχαν χτυπήσει εντός του Κρεμλίνου πολύ κοντά στην επίσημη κατοικία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την χθεσινή επίθεση δεν έχει «υιοθετήσει» το Κίεβο το οποίο δεν είχε αρνηθεί πως είχε συμμετοχή στο πρώτο χτύπημα.

Στην αντεπίθεση η Μόσχα

Η Ρωσία από την πλευρά της εξακολουθεί να χτυπά με πυραύλους αλλά και τα δικά της drones πόλεις στην ουκρανική μεθόριο. Ρωσικός πύραυλος έπληξε πολυκατοικία στην πόλη Σούμι στα βορειονατολικά της Ουκρανίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας τουλάχιστον πέντε.

Από την Αγία Πετρούπολη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αφού παρακολούθησε τις ασκήσεις του ρωσικού στόλου ανήμερα της ημέρας του ναυτικού για τη χώρα, σημείωσε πως η Ρωσία δεν επιτίθεται αλλά απαντά στα ουκρανικά χτυπήματα.

«Όπως γνωρίζετε και το είδατε όλοι, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν προχωρήσει σε αποτρεπτικά χτυπήματα σε περιοχές από όπου έρχονται μη επανδρωμένα αεροσκάφη και περιοχές στις οποίες κατασκευάζονται».

Τις τελευταίες ημέρες, η Μόσχα χτυπά με πυραύλους και drones και την περιοχή της Ζαπορίζια, με τον πρόσφατο τραγικό απολογισμό να είναι δύο νεκροί και 10 τραυματίες.


Πηγή