Οι δημοσκοπήσεις δεν καταγράφουν κάποια αναμέτρηση του Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Τζο Μπάιντεν ή κάποιου άλλου υποψήφιου. Οι Δημοκρατικοί θα έχουν ξανά υποψήφιο τον Τζο Μπάιντεν εφόσον είναι ήδη πρόεδρος και επιθυμεί να είναι υποψήφιος μία δεύτερη φορά.

Η διαφορά στους υποψηφίους για το Ρεπουμπλικανικό κόμμα σχεδόν 50%. Οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν συναντηθεί την προηγούμενη βδομάδα στην Αϊόβα και κάποιοι ανέβηκαν στο βήμα και είπαν ότι ο Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλές κατηγορίες, ότι θα κάνει κακό στο κόμμα και βρέθηκαν αντιμέτωποι με το γιουχάρισμα του κόσμου.

Το πλεονέκτημα του Τραμπ είναι συντριπτικό.

Αναφορικά με την δικαστική περιπέτεια του Τραμπ, τα πράγματα βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο στις Ομοσπονδιακές διώξεις σε βάρος του – έχουν ασκηθεί μέχρι στιγμής 3 πολύ σοβαρές ομοσπονδιακές διώξεις – και συνεχίζονται άλλες δύο έρευνες για πολύ σοβαρά αδικήματα.

Ακόμα και αν καταδικαστεί ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν υπάρχει κάτι στο αμερικανικό σύνταγμα που να τον αποτρέπει να είναι υποψήφιος στις εκλογές. Ο Τραμπ θέλει να κερδίσει το χρίσμα προκειμένου μετά να είναι ακόμη πιο δύσκολο να καταδικαστεί, ή σε άλλο σενάριο, όταν γίνει πρόεδρος να δώσει χάρη στον εαυτό του.

Σημειώνεται πως τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Τραμπ ειναι βαρύτατα και επιφέρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης.


Πηγή