Στον Νίκο Χαρδαλιά δόθηκε και επισήμως το γαλάζιο χρίσμα για την περιφέρεια Αττικής με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Λέσβο για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή στο Βόρειο Αιγαίο, απ’ όπου έστειλε και μήνυμα στους περιφερειάρχες που δεν στηρίζονται πλέον από τη ΝΔ.

«Θεωρώ τον στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή την καλύτερη υποψηφιότητα για να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης βορείου αιγαίου. Θέλω να ευχαριστήσω και τους εν ενεργεία περιφερειάρχες που το κόμμα επέλεξε τελικά να μην στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτήν την κομματική επιλογή, δύσκολη ενδεχομένως γι’ αυτους, αλλά είναι το οποίο θέλω να το τονίσω. Έχουμε λοιπόν τώρα κλειδώσει τις υποψηφιότητές μας», δήλωσε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κάνει πίσω ο Πατούλης

Μετά από συσκέψεις με συμβούλους και συνεργάτες ο Γιώργος Πατούλης λίγες ώρες μετά την απόσυρση του χρίσματος ανακοίνωσε την απόφασή να μην κατέβει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας. Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Το πεδίο της τοπικής των κομματικών επιλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση και οι εξελίξεις με τις υποψηφιότητες των κομμάτων ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο.

Τις επόμενες ημέρες θα οριστεί και το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Νίκο Χαρδαλιά στο υπουργείο Άμυνας.


Πηγή