Ο δράστης πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και τον 57χρονο υπάλληλό του, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο δράστης είχε διαφορές με τον 50χρονο ιδιοκτήτη του καφενείου, ο οποίος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Φοβούνται βεντέτα

Κορδέλες της αστυνομίας, σπασμένες γλάστρες, κηλίδες αίματος παντού. Το σκηνικό στο καφενείο «Η Αρχαία Αξός» στον Μυλοπόταμο θυμίζει αστυνομική ταινία.

Ο 50χρονος ιδιοκτήτης του καφενείου δέχθηκε δύο σφαίρες, μία στο στήθος και μία στην κοιλιά. Δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ακριβώς δίπλα από το καφενείο, λειτουργεί ένα δεύτερο κατάστημα. Οι ιδιοκτήτες είχαν τα δύο τελευταία χρόνια έντονες διαφορές, καθώς διεκδικούσαν τον ίδιο περιορισμένο χώρο για τα τραπεζοκαθίσματα.

Ο ιδιοκτήτης του δεύτερου καφενείου εξαφανίστηκε μετά την αιματηρή επίθεση. Όλοι τώρα φοβούνται βεντέτα και τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά.

Από τις σφαίρες τραυματίστηκε ελαφρά και ο 57χρονος υπάλληλος του καφενείου. Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς της ασφάλειας Ρεθύμνου, δεν πρόλαβε να δει τον δράστη.

Από την πρώτη στιγμή του ένοπλου επεισοδίου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου. Ανάμεσα στα δύο καφενεία που γειτνιάζουν βρίσκονται άνδρες της αστυνομίας υπό το φόβο των επεισοδίων.

Σε κρίσιμη κατάσταση

Ο 50χρονος που δέχθηκε τα πυρά, μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή.

Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας αναζητά τον δράστη, ενώ οι περιπολίες είναι συνεχείς καθώς υπάρχει ανησυχία για αντίποινα.


Πηγή