Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπών στην Ρόδο σε όσους τουρίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί τον Ιούλιο λόγω των πυρκαγιών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο βρετανικό ITV.

«Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ το νησί έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς και για όλους όσοι διέκοψαν τις διακοπές τους ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπών στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψουν στο νησί και θα απολαύσουν τη φυσική ομορφιά του», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Οι προτεραιότητες και η στρατηγική για την Περιφέρεια Αττικής

Την Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για να συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν στην υποψηφιότητά του μέχρι την ολοκλήρωση των ζητημάτων που έχει αναλάβει στο υπουργείο Άμυνας.

«Θέλω να του ευχηθώ καλή δύναμη και να γνωρίζει ότι θα είμαστε δίπλα του. Ο Νίκος είναι μαχητής της παράταξης και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το στοίχημα της περιφέρειας Αττικής είναι κρίσιμο για τον Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος αναμένεται να καταρτίσει το ψηφοδέλτιό του συνδυασμό του με πρόσωπα που υπήρχαν και στον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη αλλά και με άλλες επιλογές του.

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξιος αυτής της τόσο μεγάλης ευθύνης. Για τον τόπο μας, για την Αττική μας», δήλωσε.

Το θέμα Πατούλη θεωρείται λήξαν για τη ΝΔ ωστόσο η αντιπολίτευση εξαπολύει βέλη στην κυβέρνηση για παλινωδιές και επικοινωνιακούς χειρισμούς.

Ο πρωθυπουργός έκρινε μια συγκεκριμένη στάση του κ. Πατούλη και ορθώς έλαβε την απόφαση που έλαβε. Από την άλλη ο κ. πατουλης στέκεται στο πλευρό της παράταξής του και αυτό του το αναγνωρίζουμε όλοι στη ΝΔ.

Παιχνίδια εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπει ο Σωκράτης Φάμελλος: «Βλέπω να παίζονται κάποια παιχνίδια εξουσίας στο επίπεδο του Μαξίμου. Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς τι κρύβεται πίσω από τις επιλογές του κ. Μητσοτάκη και δεν θέλω να κρίνω αυτές τις επιλογές με βάση θεωρίες συνωμοσίες. Το ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στην περιφέρεια Αττικής μπορώ να το πω», δήλωσε.

Το πεδίο της αυτοδιοίκησης αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο.


Πηγή