Το χρονικό

Το όχημα φλέγεται στη μέση της Εθνικής οδού. Παρά την αναστάτωση που επικρατεί, κάποιοι διερχόμενοι οδηγοί καταγράφουν την πύρινη κόλαση. Το φλεγόμενο βυτιοφόρο βρίσκεται στο 46ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς την Κόρινθο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του εγκατέλειψε έγκαιρα το όχημα όταν αντιλήφθηκε τι πρόκειται να συμβεί.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, 15 πυροσβέστες και πέντε οχήματα. Αμέσως η κυκλοφορία διακόπτεται από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χλμ. στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ουρές χιλιομέτρων & ταλαιπωρία

Ατέλειωτες ουρές, ατέλειωτες ώρες αναμονής και οργισμένοι οδηγοί που δεν έχουν τρόπο να φτάσουν στον προορισμό τους.

Λίγο αργότερα, η Αστυνομία προχωρά σε διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα και της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώθηκαν στο να μειωθεί το θερμικό φορτίο που έχει παραχθεί από τη φωτιά με τη διαδικασία ψύξης. Σχεδόν μία ώρα μετά, η φωτιά σβήνει.

Ξεκινάει η διαδικασία της μετάγγισης του φορτίου σε άλλο όχημα, μια διαδικασία ιδιαίτερα επικίνδυνη που απαιτεί προσοχή.

Στις 17.00 το απόγευμα, οι οδηγοί χρησιμοποιούν τη βοηθητική λωρίδα μήπως και καταφέρουν να απεγκλωβιστούν. Πολλοί έχουν μαζί τους μικρά παιδιά. Ανάμεσα στους  εγκλωβισμένους μία έγκυος γυναίκα, ηλικιωμένοι, οικογένειες με κατοικίδια.

Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλουν επιβαίνοντες, τα δρομολόγια των λεωφορείων αναχωρούν κανονικά για να προστεθούν και αυτά στις ουρές των αυτοκινήτων.

Η Ολυμπία Οδός προτρέπει όσους οδηγούς δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους, να το αναβάλουν και να ενημερώνονται για το πότε θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία η Εθνική οδός.


Πηγή