Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο χρόνος της επίσκεψης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Αθήνα δεν είναι τυχαίος και αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και στην ευρωατλαντική προοπτική τόσο των Βαλκανίων όσο και της Ανατολικής Γειτονίας (παρούσα θα είναι και η πρόεδρος της Μολδαβίας), καθώς η Αθήνα γίνεται η γέφυρα συνάντησής που φέρνει κοντά όλους τους ηγέτες της περιοχής από τα Βαλκάνια μέχρι την Ουκρανία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι η Ελλάδα, η οποία στάθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας από την πρώτη στιγμή στηρίζοντας την Ουκρανία χωρίς αστερίσκους, θα συνεχίζει να στηρίζει αμυντικά και ανθρωπιστικά την Ουκρανία και την ευρωατλαντική της προοπτική.

Πρώτη επίσκεψη Ζελένσκι στην Ελλάδα μετά τη ρωσική εισβολή

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη χώρα μας και πρώτη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κατόπιν πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Πηγή