Ανεξέλεγκτο μαίνεται το μέτωπο στην Πάρνηθα για μία ακόμα ημέρα. Το βράδυ ήταν εφιαλτικό για τους κατοίκους των οικισμών γύρω από την Πάρνηθα, καθώς οι φλόγες απειλούν σπίτια και οι καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, στις 03:00 τα ξημερώματα η αναζωπύρωση που είχε ξεσπάσει σε χαράδρα της Πάρνηθας ξέφυγε και άρχισε να εξαπλώνεται, ενώ γύρω στις 04:00 η φωτιά άρχισε να φτάνει στη Λεωφόρο Πάρνηθας.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας μήνυμα του 112 κάλεσε σε εκκένωση των οικισμών Αγία Παρασκευή, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου.

Μιλώντας στο MEGA ο Νίκος Ξαγοράρης, αντιδήμαρχος Πράσινου Μενιδίου, τόνισε πως οι άνεμοι είναι ισχυροί με ριπές, οι οποίοι δυσκολεύουν τη μάχη της κατάσβεσης.

«Έγινε αναζωπύρωση στην Αγία Παρασκευή και ανεβαίνει προς τα επάνω πάλι. Κατευθύνεται και προς το κομμάτι της Πάρνηθας. Ακόμα δεν έχει περάσει την οριακή γραμμή στο τελεφερίκ, αλλά είναι δύσκολη η κατάσταση, η φωτιά πάει προς τον Εθνικό Δρυμό», δήλωσε.

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες και εθελοντές, ενώ οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής δεν εγκαταλείπουν τις περιουσίες τους.

Ανησυχία να μην επεκταθεί η φωτιά στον οικιστικό ιστό

Για μία μεγάλη αναζωπύρωση κατά τη διάρκεια της νύχτας έκανε λόγο ο Σπύρος Βρεττός, δήμαρχος Αχαρνών. Όπως είπε ο ίδιος, το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει μέχρι την κορυφογραμμή του αριστερού βουνού και φτάνει μέχρι την Αγία Παρασκευή.

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, οι Θρακομακεδόνες δεν κινδύνεψαν από τη φωτιά, ενώ η ανησυχία όλων είναι να μη φτάσουν οι πύρινες φλόγες στον οικιστικό ιστό.


Πηγή