Ο 20χρονος νεαρός με κουκούλα στο κεφάλι και αλεξίσφαιρο γιλέκο στο στήθος ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι Γκλοκ και ένα τυφέκιο AR-15.

Μπήκε στο κατάστημα και με ψυχραιμία έψαξε για τα θύματά του.

Οι σβάστικες που είχε χαράξει στο τουφέκι του υποδηλώνουν ποιους ανθρώπους έψαχνε.

Άνοιξε πυρ και σκότωσε δύο άντρες και μία γυναίκα, και οι τρεις μαύροι.

Για λίγο οχυρώθηκε μέσα στο κατάστημα και όταν είδε ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει σήκωσε το πιστόλι και κάρφωσε μία σφαίρα στο κεφάλι του.

Λίγο μετά έγινε γνωστό πως ο ρατσιστής δολοφόνος ονομάζεται Ράιαν Πάλμερ και πως είχε στείλει ηλεκτρονικά μηνύματα στους γονείς του, στην τοπική αστυνομία και στο FBI για το έγκλημα μίσους που προετοίμαζε.

«Ήθελε να σκοτώσει νέγρους. Αυτή είναι η μία και μοναδική φορά που χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο πως ο εκτελεστής ανήκει σε κάποια οργάνωση» δήλωσε ο σερίφης του Τζάκσονβιλ.

Ο σερίφης της πόλης ανέφερε πως ο δολοφόνος υποκινήθηκε από φυλετικό μίσος, ότι μισούσε τους Αφροαμερικανούς. Κάτοικοι της Τζάκσονβιλ έκαναν ένα κύκλο και προσευχήθηκαν όλοι μαζί.

«Είμαι συντετριμμένη προφανώς, αυτή είναι μια κοινότητα που έχει υποφέρει ξανά και ξανά τόσες φορές. Εδώ καταλήγουμε. Πολύ συχνά είναι οι ίδιοι άνθρωποι σε αυτό το είδος μίσους, ξέρετε το είδος του μίσους. Βλέπετε, η σβάστικα είναι στο όπλο. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε αυτό το είδος μίσους» σημείωσε η δήμαρχος.

Το FBI ερευνά την υπόθεση ως έγκλημα μίσους.


Πηγή