Ο 12χρονος Γιαγκίλ και η 77χρονη Χάνα κάθονται μπροστά στην κάμερα των απαγωγέων τους, η ηλικιωμένη γυναίκα σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ούτε εκείνη ούτε το παιδί έχουν εμφανή τραύματα. Καθ’ υπαγόρευση, οι όμηροι κατηγορούν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για τη σφαγή στη Γάζα.

«Θέλω να πω στον Νετανιάχου πως ο αριθμός των επιθέσεων είναι απίστευτος, τρομακτικός και βάναυσος. Σκοτώνετε παιδιά αλλά και Ισραηλινούς ομήρους. Κόβετε το νερό, το ηλεκτρικό και τα φάρμακα», δήλωσε 12χρονος Γιαγκίλ.

Η 77χρονη Χάνα είπε: «Πιστεύω πως ο Νετανιάχου είναι υπεύθυνος για όλη αυτή τη καταστροφή και για όσα θα μας συμβούν μετά».

Εκπρόσωπος της Ισλαμικής Τζιχάντ λέει πως σκοπεύουν να τους αφήσουν ελεύθερους για ανθρωπιστικούς λόγους, όμως: «Η απελευθέρωση θα γίνει όταν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα από πλευράς ασφάλειας για τον παλαιστινιακό λαό».

Το Ισραήλ χαρακτήρισε το βίντεο «ψυχολογική τρομοκρατία του χειρίστου είδους».

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού δήλωσε: «Οι οικογένειες πρέπει να καταλάβουν. Δεν έχουμε χάσει ούτε μια ευκαιρία και δεν θα χάσουμε ούτε μια ευκαιρία, πληροφορία… επιχειρησιακή ή άλλη, για να επιστρέψουν οι όμηροι. Οτιδήποτε άλλο είναι ψυχολογική τρομοκρατία μέσω βίντεο».

Ο 12χρονος Γιαγκίλ και ο 16χρονος αδελφός του Γιακόβ ήταν μόνοι στο σπίτι όταν εισέβαλαν οι εξτρεμιστές Παλαιστίνιοι. Πιστεύεται ότι και ο μεγαλύτερος αδελφός είναι στα τούνελ της Γάζας.

Εκεί πιστεύεται ότι κρατείται και ο γιος της ηλικιωμένης γυναίκας. Ο άνδρας της δολοφονήθηκε κατά την επιδρομή.


Πηγή