Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο

Επεισόδια και συλλήψεις. 300.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι για τους συνεχείς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεκάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να επιτεθούν και στον υπουργό Στέγασης της Βρετανίας, Μάικλ Γκόουβ, όταν τον εντόπισαν στον σταθμό Βικτώρια του Λονδίνου. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους απωθήσουν δημιουργώντας μια ανθρώπινη ασπίδα έτσι ώστε να μην φτάσουν τον υπουργό.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 150 συλλήψεις, κυρίως ακροδεξιών στοιχείων, που παρείσφρησαν στην πορεία και προκάλεσαν επεισόδια.

Επεισόδια και στη Βαρκελώνη, όταν μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να εισβάλει στον σταθμό του μετρό Φράνκα. Οι αστυνομικές αρχές έκλεισαν την πύλη, με τους διαδηλωτές να σπρώχνουν προσπαθώντας να μπουν μέσα στον σταθμό.

Διαδηλωτές που απαιτούν την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα γέμισαν και οι δρόμοι του Παρισιού.

Με συνθήματα όπως «ελευθερώστε την Παλαιστίνη» και αίτημα την κατάπαυση του πυρός, χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών.

Συνολικά, σε Γαλλία και Βέλγιο συγκεντρώθηκαν πάνω από 20.000 πολίτες.

Οργή στο Τελ Αβίβ

Στο Τελ Αβίβ, η οργή για τον πρωθυπουργό Νετανιάχου ξεχειλίζει.

Κρατώντας πλακάτ με τα πρόσωπα των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, οι πολίτες απαιτούν ενέργειες για την άμεση απελευθέρωσή τους.


Πηγή