Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Κυριακή στο Παρίσι στην πορεία «κατά του αντισημιτισμού», μετά την εκρηκτική αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών στη Γαλλία.

Η διαδήλωση έγινε με αφορμή τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς και την επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο Γάλλος πρόεδρος παρόλο που δεν συμμετέχει ο ίδιος, είπε ότι βρίσκεται «νοερά» στην πορεία.

Στην κεφαλή της πορείας, πίσω από το μεγάλο πανό με την επιγραφή «Για τη Δημοκρατία, κατά του αντισημιτισμού», τέθηκαν οι πρόεδροι των δύο Σωμάτων του κοινοβουλίου, μαζί με την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν, ο πατέρας της οποίας ήταν εβραϊκής καταγωγής.

Παρόντες ήταν επίσης οι πρώην πρόεδροι Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί, καθώς και πρώην πρωθυπουργοί.

Η Ανυπότακτη Γαλλία, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς του Ζαν-Λικ Μελανσόν, δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση του Παρισιού, διαμαρτυρόμενο για την παρουσία του Εθνικού Συναγερμού.

Μεγάλη Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ «καρατόμησε» την υπουργό Εσωτερικών

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ρίσι Σούνακ έπαυσε από την θέση της υπουργού Εσωτερικών την Σουέλα Μπράβερμαν, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ανασχηματισμού της κυβέρνησης ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη χρονιά, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Σουέλα Μπράβερμαν έχει δεχθεί έντονη κριτική μετά από σειρά αμφιλεγόμενων δηλώσεων, όπως ότι η αστυνομία υποστηρίζει τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις και ότι  «οι άστεγοι στους δρόμους της Αγγλίας μένουν έτσι επειδή επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ζωής».


Πηγή