Ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά αδιάκοπα τη Γάζα από το Βορρά μέχρι το Νότο καθώς εντείνει την επίθεσή του στη Λωρίδα.

Τα καπνογόνα πέφτουν βροχή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια. Το Ισραήλ πιέζει τους εκτοπισμένους να φύγουν από τα προσωρινά καταφύγιά τους την ώρα που σκληραίνουν οι μάχες στους δρόμους.

Πύραυλοι πλήττουν και το Χαν Γιουνίς στο Νότο. Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι παραμένουν στην πόλη παρά τις προειδοποιήσεις των Ισραηλινών να φύγουν προς τα δυτικά. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα τραυματίες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Οι γιατροί περιγράφουν εικόνες φρίκης.

«Πολλά παιδιά έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των άνω και των κάτω άκρων τους. Δεν υπάρχουν αρκετά ασθενοφόρα και αυτοκίνητα πολιτών για να μεταφερθούν οι τραυματίες».

Στα περίχωρα του Χαν Γιουνίς, οι μάχες των Ισραηλινών με τους ενόπλους της Χαμάς μαίνονται. Το Ισραήλ καλεί τους αμάχους να φύγουν από την πόλη, οι ίδιοι λένε ότι δεν έχουν πού να πάνε.

Οι εξτρεμιστές δημοσίευσαν βίντεο που τους δείχνει να χτυπούν ισραηλινούς στόχους. To Ισραήλ τους κατηγορεί ότι επιχειρούν μέσα από κτίρια σχολείων. Το Τελ Αβίβ λέει ότι δεκάδες μέλη της Χαμάς παραδόθηκαν στις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε: «Θα πάρει χρόνο. Ο πόλεμος μαίνεται όμως είναι η αρχή του τέλους της Χαμάς».

Την ίδια ώρα, η Χαμάς απειλεί πως κανένας Ισραηλινός όμηρος δεν πρόκειται να φύγει ζωντανός από τη Γάζα εάν το Ισραήλ δεν δεχθεί να παραδώσει Παλαιστίνιους που κρατά στις φυλακές του.


Πηγή