Προβλέπονται βροχές αρχικά σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές, και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Σταδιακά, από τις προμεσημβρινές ώρες από τα δυτικά, θα ξεκινήσουν βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, οι οποίες θα επεκταθούν γρήγορα και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με χιονοπτώσεις στα αντίστοιχα ορεινά. Ωστόσο το βράδυ αναμένονται πρόσκαιρες καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο και θα αρχίσει να επιδεινώνεται ο καιρός στα βόρεια.

Συγκεκριμένα, θα ενταθούν τα φαινόμενα το αργά το βράδυ στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα που βλέπουν στο Αιγαίο, και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Ταυτόχρονα αναμένεται βελτίωση στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές το βράδυ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα κυμανθεί στους 10-13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 16-17 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Έως 20 βαθμοί Κελσίου οι μέγιστες θερμοκρασίες στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς αρχικά, σταδιακά θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ. Δυτικοί στο Αιγαίο, 4-6 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο, μεταβλητοί ασθενείς, το βράδυ θα γυρίσει σε βοριά στα 6 και 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι νεφελώδης, με πιθανότητα να ψιχαλίζει ή να βρέχει λίγο τοπικά μέσα στη μέρα, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-17 βαθμούς και οι άνεμοι δυτικοί- βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές μέτριας έντασης , και αργά τη νύχτα θα ενταθούν στα νότια παραθαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-12 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι ασθενείς, το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5-6 μποφόρ.


Πηγή